ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

ВМРО – Карлово с декларация срещу циганската престъпност

02 февруари 2015  |   1 коментар

Зачестилите тежки криминални престъпления, извършени от представители на циганския етнос в района на Карлово, са повод за декларация, разпространена от местната организация на ВМРО.

Чрез нея се осъжда нападението над 39-годишния Тони Драгиев, който е в кома след жесток побой, нанесен от циганин, и се изказва подкрепа за семейството му. Представителите на ВМРО настояват за прилагане на спешни мерки, чрез които да се гарантира сигурността и живота на всички български граждани.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района, посочва в декларация председателят на ВМРО – Карлово Светлозар Янков.

Той бе участник и в пряко включване в ефира на БТВ, което може да гледате тук >>>

Пълен текст на позицията:

Декларация

на ВМРО - Карлово във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления извършени от представители на циганския етнос в района на гр. Карлово

Осъждаме остро нападението над 39-годишния Тони Драгиев от Карлово, изказваме подкрепата си на семейството му и ще се молим за неговото оздравяване.

Зачестилите случаи от подобен характер в района на Карлово будят безпокойството ни и пораждат усещане за несигурност и беззаконие. Общественото недоволство нараства с всеки нов случай на цигански нападения над българи. Тази опасна тенденция може да породи междуетническо напрежение, което до момента не е било характерно за района.

Само за последните 2 години, това е четвърти случай, в който цигани пребиват българи! Тези нападения се отличават с изключителната си жестокост. Хората са шокирани и уплашени.

Допускаме, че това биха могли да са изолирани случаи на тежки криминални престъпления. Поглеждайки статистиката обаче, и липсата на каквито и да е мерки от страна на МВР, ясно изпъква неглижирането на проблема, което предполага разрастването му в своеобразен цигански терор породен от чувството за безнаказаност на извършителите.

От името на местната организация на ВМРО - Карлово очакваме бързи и адекватни мерки в посока овладяване на циганската престъпност в района.

Настояваме за:

1. Арести за циганските лидери, за които е публична тайна, че се занимават с нелегални дейности.

2. Присъствие на полицейски патрули около и в циганските махали в селищната система. Държавата е абдикирала от тези места и вътре процъфтява беззаконието.

3. Настояваме за законодателни промени в посока драстично утежняване на присъдите при рецидив. Мястото на рецидивистите не е сред нас!

 4. Действия по превенция на лицата от криминалния контингент с цел париране нелегалната им дейност. Всички знаят какво се случва, но никой не предприема мерки.

5. Бързо, ефективно и сурово правосъдие, а не налагане на двоен стандарт и привилегировано отношение за отделните етнически групи. Това нагнетява балона на етническия мир.

Светлозар Янков – председател на МО на ВМРО - Карлово

Коментари

  • Tatyana

    февруари 03, 2015 в 8:29

    Крайно време е да се налагат по-строги наказания на циганите, а не само да са привилигированата част от страната и да получават само помощи и да се роят,без да се трудят. А МВР за нищо не става и нищо сериозно не са предотвратили или открили до сега. Защо не обикалят нощем по улиците на града,а се крият.
    Преди години бяха нападнали и били сина ми,извикахме ги и им казахме да отидат до местото на нападението-но така и не отидоха.На сутринта рано сьпругьт ми отиде до местопрестьплението и намери дрехата и портфейла на сина ми,а те го дьржаха 7 часа на другия ден да го разпитват в МВР,все едно че той е престьпника.И естествено и до сега така и не се разбра кой беше нападателя. Вьзмутена сьм от безполезността на МВР.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *