И сред африканците има радикални ислямисти

И сред африканците има радикални ислямисти

08 ноември 2013  |   0 коментара

В Африка също има гнезда на радикален ислям. Спомнете си нападението на мола в Кения, извършен от такива екстремисти. За мен е непонятно как такива лица се допускат толкова лесно в държавата ни. Крайно време е нелегалните имигранти да бъдат събрани от улицата и депортирани.

За това предупреди и призова юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера пред НБТ. Той отбеляза, че да се влезе нелегално през границата ни е престъпление и в този смисъл всички така преминали у нас имигранти са престъпници и трябва да бъдат подведени под отговорност.

ВМРО от година предупреждава, че струпването на нелегални имигранти в центъра на София ще доведе до ескалация на битовата престъпност. А това ще прерасне в по-сериозни престъпления. Въпрос на време бе да се случи това, което сполетя нашата приятелка Вики. Аз предвиждах проблемите да започнат в „Овча купел“ или „Военна рампа“, но това се случи на метри от вратата на Орешарски, коментира Контрера.

Според него сирийските граждани, които пристигат у нас не създават никакви проблеми. Войната там е от над 2 и половина години, но сирийците не са оказвали доскоро натиск на границата ни.

Юридическият съветник на ВМРО смята, че тъй като в Турция има струпване на бежанци от Сирия, Южната ни съседка се опитва да изтласка другите имигранти към България и Гърция. Но Гърция затвори границата си, увеличи пограничната охрана и трафикът се пренасочи към нас, обясни Контрера.

Той изтъкна, че имигрантите от Алжир, Мароко, Мали и други страни нямат документи, а само бял лист с име, което те твърдят. На възраст са, на която те казват, а произходът им трудно може да бъде установен.

ВМРО предлага две бързи мерки за справяне с кризата. Първата е затваряне на зелената граница с Турция, а втората – свикване на посланиците на Алжир, Мароко и останалите, за да се изясни общественият статус на тези групи от лица, обясни Контрера, който е и зам.-председател на Националната контролна комисия на ВМРО.

Юридическият съветник на партията обърна внимание и на въпроса със сигнала на Български хелзинкски комитет до прокуратурата. Припомняме, че организацията обвини заместник-председателя на ВМРО – Ангел Джамбазки, в насаждане на ксенофобия и омраза и призив към насилие.

Не можем да носим отговорност за 2 милиона жители на столицата. Не сме призовавали към насилие. Ние бяхме длъжни да предупредим МВР, но да предупредиш не е равносилно на това да призовеш, завърши Контрера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *