ВМРО и Община Пазарджик организират конкурс „Защо ще остана в България“

ВМРО и Община Пазарджик организират конкурс „Защо ще остана в България“

19 април 2017  |   0 коментара

ВМРО със съдействието на Община Пазарджик организира конкурс за патриотична творба на тема „Защо ще остана в България”. Произведението може да обхваща различни жанрове – проза (разказ, есе), поезия (стихотворение, текст за песен), както и видеоклип, картина или снимка.

Участие ще могат да вземат всички ученици, учащи на територията на Община Пазарджик, които към 1 юни са навършили 18 години. Срокът за участие е до 24 май като творбите могат да бъдат изпращани на адрес: гр. Пазарджик, ул. „Константин Величков” № 12, за ВМРО или на e-mail: vmropazardjik@gmail.com.

Творбите ще бъдат проверявани от четиричленно експертно жури, оценяващо творческите качества на младите пазарджиклии, което на 2 юни на тържествена церемония в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” ще награди участниците.

Победителят ще посети Европейския парламент в Брюксел със съдействието на евродепутата Ангел Джамбазки.

Второ място – 18 от участниците ще посетят старите столици на България Плиска и Велики Преслав, като ще се обърне специално внимание на Голямата базилика в Плиска.

Трето място – 18 от участниците ще бъдат поканени на официално посещение в Народното събрание, със съдействието на народния представител от КП Обединени патриоти – Александър Сиди, който ще обясни същността на работата на българския парламент.

Организаторите се надяват да се включат всички младежи, които още пазят патриотичния си дух и вярват в бъдещето на България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *