ВМРО и НФСБ се споразумяха за общо явяване на изборите във Враца

ВМРО и НФСБ се споразумяха за общо явяване на изборите във Враца

17 септември 2019  |   0 коментара

Патриотичната коалиция от парламента ще се реализира и на местните избори във Враца, след като ВМРО и НФСБ се споразумяха за общо явяване на вота. Споразумението беше подписано от общинските председатели на двете партии Красимир Богданов и д-р Цветан Петров. Освен подкрепата на НФСБ за кандидатурата на Красимир Богданов за кмет на община Враца, общата листа за общински съветници и кметове на кметства, отчитайки реалното състояние на Община Враца, като съставна част от Северозападна България – най-бедният регион в Европейския съюз, двете патриотични организации се обединяват около следните принципи:

 1. Да отговорят на очакванията на гражданите на община Враца за стабилно, ефикасно и ефективно управление, което работи в техен интерес. Община Враца – сътрудник, а не пречка за осъществяване проектите на гражданите.
 2. Откритост и прозрачност в управлението – община, отворена към хората. Да върнем Враца на врачани!
 3. Решаването на важните икономически, демографски и социални проблеми на община Враца, водещи до миграция и постоянен отлив на граждани на общината към други градове и държави.
 4. Гарантиране на социалните права на гражданите – социална политика, базирана на отговорност, законност, равнопоставеност и справедливост. Подпомагане на уязвимите групи и безработни лица в местната общност, приучаващи ги към придобиване на трудови навици и насърчаване на заетостта.
 5. Провеждане на политики за осигуряване на ефективно, качествено и достъпно здравеопазване.
 6. Осигуряване на условия за пълноценно развитие и реализация на хората с увреждания.
 7. Нуждата от повече гаранции за сигурността за живота, здравето и имуществото на жителите на община Враца, премахването на гетоизираните квартали в гр. Враца и селата, източник на престъпност, замърсяване и нарушаване на обществения ред.
 8. Поставяне на началото на дългосрочна политика за насърчаването на местния бизнес и приоритетно отношение към местните фирми. Ревизия на досега действащите договори. 
 9. Ефективно управление на общинските предприятия.
 10. Превръщането на Враца в конкурентна туристическа дестинация чрез осигуряване на повече инвестиции в инфраструктурата на туристическите обекти, опазването и популяризирането на културно-историческото наследство и природните забележителности.
 11. Превръщането на патриотичното възпитание и традиционните български ценности - вяра, семейство, образование, грижа за младите хора, привързаност към родното място в дългосрочна културна и образователна политика на Общината.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *