ВМРО и ББЦ в подкрепа на младите семейства

ВМРО и ББЦ в подкрепа на младите семейства

21 март 2014  |   0 коментара

Мерки за стимулиране на младите майки и строг контрол на родителите, които получават социални помощи, а децата им не ходят на училище и не се образоват, подготвят от Националната женска организация на ВМРО и „България без цензура“.

Двете организации се обявиха и против безотговорното майчинство на пресконференция в Стара Загора, част от започналата в Пловдив инициатива в подкрепа на българските семейство.

Подкрепяме  връщането на обучението по религия в българските училища, обясниха председателят на НЖО на ВМРО д-р Султанка Петкова и и заместник-председателят на ББЦ Рада Коджабашева.

В Министерство на здравеопазването ще внесем предложение за ревизия на свидетелства за ТЕЛК от последните 10 години. Има данни, че мнозина български граждани получават помощи в резултат на корупционни практики, посочи Николина Горова, областен председател на ВМРО.

Как и по какви начини се получават инвалидни пенсии се носят легенди, но според специалисти схемата тръгва от личните лекари, като срещу подходяща сума напълно здрав човек може да се сдобие с експертно решение. Установени са случаи, при които няколко души получават инвалидна пенсия на база една и съща кардиограма, посочи председателят на НЖО в коментар за ВМРО.бг.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *