ВМРО има решения за проблемите на Перник

ВМРО има решения за проблемите на Перник

19 март 2014  |   0 коментара

Въпросът за незаконните постройки около железопътната линия в района на квартал „Факултета“, казусът с незаконните цигански градежи в град Трън и въпросът за пенсионирането на миньорите са част от проблемите, по които работи ВМРО.

Заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки и председателят на ВМРО – Перник Кирил Караманчев на нарочна пресконференция в града уведомиха журналистите за дейността и развитието на изброените казуси.

Бях поел ангажимент да проуча какъв е статутът на района около жп линията и защо го обитават цигани. Оказа се, че „Факултета“ изцяло е без подробен устройствен план и всички постройки около железопътната линия са незаконни, обяви Джамбазки и разкри, че е отнесъл въпроса към кмета на Столична община.

Когато получа отговор, ще внеса доклад с предложение и задължение за районния кмет да организира събарянето на всички незаконни постройки. Ако това се случи, Национална компания „Железопътна инфраструктура“ ще има възможност да изгради своите защитни съоръжения там, добави зам.-председателят на ВМРО.

Той оповести и, че няма отговор на сигнала, внесен от партията в Окръжна прокуратура по въпроса с незаконните постройки в град Трън.

Администрацията на Трън доказа, че е абсолютно безотговорна, безпомощна и политически импотентна. Прогнозата ни е, че заради предстоящите 2 изборни цикъла тези постройки ще си стоят, все толкова незаконни, отсече Джамбазки.

Той обяви още, че предложенията за промени в Кодекса за социалното осигуряване, свързани с пенсионирането на работилите в тежката добивна промишленост, са изготвени от правния екип на ВМРО и ще бъдат внесени чрез двамата депутати, с които новоучредената коалиция между ВМРО, „България без цензура“ и ЗНС разполага.

Идеята е до края на тази година миньорите, които са навършили 45 г. и имат 10 години подземен труд, но в условия на ликвидация, имат право да се пенсионират на 45 годишна възраст. След това по-младите миньори, дори да имат 15 г. трудов стаж, нямат право да се пенсионират на тази възраст, разясни Караманчев.

ВМРО е най-заинтересована от изборите за Европейски парламент. За нас те не са само прелюдия към предсрочни парламентарни избори. Защото ЕС е механизъм, по който бихме могли да поставяме условия например на Скопие, или Белград. Евродепутатите ни трябва да защитават българския национален интерес, каза още зам.-председателят на ВМРО.

Той изброи и останалите политически решения,  зад които стои най-патриотичната партия. В социален аспект ВМРО е за отговорно и образовано родителство и за двудетен модел. По въпроса с изборното законодателство партията ще настоява промените да са свързани със задължителното гласуване, като освен това ще предизвика разговор за въвеждане на образователен ценз при гласуване.

Що се отнася до промените в наказателното законодателство, ВМРО подкрепя свързаните с принудителния труд, а в здравното осигуряване ще настоява осигурителните вноски да станат лични, не да се наливат несправедливо в един общ бюджет. 

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *