ВМРО издига Георги Цанков за кандидат-кмет на община Родопи

ВМРО издига Георги Цанков за кандидат-кмет на община Родопи

27 август 2019  |   0 коментара

Твърдо вярваме, че той е новото лице на управление на община Родопи, което ще наложи нов модел, отворен към гражданите, заяви при представянето на кандидатурата депутатът от ВМРО Александър Сиди.

С този кандидат можем да спечелим изборите. Не играем само за спорта в Родопи, допълни Сиди и заяви, че за двата мандата на сегашния кмет на селската община не може да се каже нищо добро, но и нищо лошо, тъй като управлението му е било безлично.

Родопи е много трудна община с 21 населени места. Има тежки проблеми с инфраструктурата и административното обслужване на гражданите. С издигането на Цанков ВМРО си поставя за цел да има свой кмет, заяви областният лидер на воеводите Стефан Послийски.

Кандидатът на ВМРО за кмет на община Родопи Георги Цанков определи своите приоритети в следния ред.

Първо, на дневен ред отново е връщането на земите на собствениците в общината – процес, който не е довършен от предишните кметове.

Второ, да мотивира жителите с адресна регистрация в Пловдив да променят своята регистрация в община Родопи, за да си плащат данъците там. С това те ще стимулират развитието на общината, в която реално живеят.

Следващата цел на Цанков е да уреди транспорта с Пловдив, за да могат жителите на общината с цената на един билет да стигат и да се връщат от областния град.

Четвъртият приоритет на кандидата за кмет е ревизията на общинската администрация, където щатът е раздут, а професионалисти според него липсват.

Като проблем бе посочено и липсата на ВиК инфраструктура. В някои от селата има сериозни проблеми с липсата на вода след 17 часа.

Георги Цанков заяви, че е отворен за подкрепата и от други политически сили без ДПС. Той изрази увереността си за успех и спечелване на тези избори. Особено когато зад теб стои политическа сила с история и традиции като ВМРО, заяви Цанков.

Георги Цанков е на 46 години, семеен, с две деца. Има няколко висши образования, сред които компютърна техника и данъчен контрол. Два пъти е оглавявал Общинския съвет на община Родопи. Бил е лидер на гражданското обединение ФОРОР, от чието име се е явявал и два пъти на кметски избори.

До момента в област Пловдив е ясно, че ВМРО и НФСБ ще участват заедно на местните избори в гр. Пловдив, като издигнаха Славчо Атанасов за кандидат за кмет. В Сопот ВМРО номинира бившия градоначалник Веселин Личев, а в Карлово – ген. Димитър Шивиков.

Видео от представянето на кандидата за кмет на Родопи вижте тук >>>

на снимката: Стефан Послийски, Георги Цанков и Александър Сиди

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *