ВМРО изгражда войнишки паметник в Долно Озирово

ВМРО изгражда войнишки паметник в Долно Озирово

18 юли 2017  |   0 коментара

ВМРО в с. Долно Озирово проведе среща с народния представител Красимир Богданов, областния лидер на ВМРО за Монтана Софрони Захариев, председателя на войводите в община Вършец Николай Николов и регионалния организатор за Северозападна България Марин Цветков.

Наред с темите, засягащи актуалната политическа обстановка и дейността на Обединени патриоти в парламента, беше разгледан и въпросът за липсата на възпоменателен знак на загиналите жители на селото във войните за национално обединение.

Председателят на местната организация Давид Давидов запозна присъстващите с историческата справка. 22 мъже от Долно Озирово са загинали във войните 1912-1918 г. Информацията беше потвърдена и от кмета на селото Ангел Петров.

Събранието реши единодушно да започне дарителска кампания, като писма ще бъдат изпратени до Общински съвет Вършец, депутатите от Монтана, хора, родени или свързани с Долно Озирово.

Предвижда се паметният знак с имената на героите да бъде поставен на фасадата на новоизградената църква „Св. Пророк Илия“, като за освещаването му беше определен Архангелов ден, когато отдаваме почит на воините, загиналите за свободата на България.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *