ВМРО: Извадете изборните секции от гетата

ВМРО: Извадете изборните секции от гетата

07 октомври 2015  |   0 коментара

ВМРО иска изваждане на избирателните секции извън циганските гета. Поводът са двете нападения над журналистически екипи в един и същи ден.

Патриотите настояват секциите да са извън гетата, защото в циганските махали явно не може да се осигури безопасност, сигурност и ред. Секциите за жителите на гетата трябва да бъдат преместени в близки места. Кметовете на общини трябва да реагират, законът го позволява, и да преместят изборните места далеч от гетата.

Както електромерите в гетата са високо по стълбовете, така и секциите трябва да са извън гетото. Както днес се краде ток, така утре ще се крадат и гласове, е позицията на ВМРО.  

Изваждането на секциите от гетата ще позволи спокойното протичане на изборния процес и по-добър контрол. Наблюдението на изборите ще бъде улеснено, а хората от комисиите ще се чувстват в безопасност. Няма правни пречки тези секции и изборните места да се променят със заповеди на съответните кметове.

Така ще се осветлят и осуетят много практики, които показват зависим вот – масовото докарване на избиратели, скупчването на банди, опитите за изнасяне на бюлетини и т.н.  

ВМРО от години настоява за събаряне на незаконно възникналите гета. Няма как да има интеграция с гета, е позицията на партията.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *