ВМРО е втора по одобрение партия в столицата

ВМРО е втора по одобрение партия в столицата

15 август 2019  |   0 коментара

В София ВМРО се подрежда на второ място по одобрение след политическите партии, сочи изследване на „Маркет линкс“, проведено в началото на август 2019 г. по поръчка на Offnews.bg. Партията получава одобрението за дейността си от 27% от столичани.

Отношението на гражданите на София към водещите политически сили показва по-различна картина от тази в страната. Спецификата се състои в по-високите относителни дялове на симпатизиращите на ВМРО и Демократична България, за разлика от по-ниските резултати за БСП и ДПС, пишат в анализа си социолозите.

Управляващата партия постига относително сходни резултати на национално ниво (положително отношение 33%) и в София. Важно е да се има предвид, че тези нагласи са само косвен индикатор за потенциалната подкрепа на партиите на предстоящите местни избори, посочват още от агенцията.

Интересен е казусът с ВМРО. Партията на Каракачанов не само категорично е засенчила Атака и НФСБ в коалицията „Обединени патриоти“, но е и втора по одобрение сред софиянци с 27%, плътно доближавайки ГЕРБ, която има само 3% повече одобрение, коментират още от „Маркет линкс“.

Сред най-големите проблеми на столицата участниците в проучването определят чистотата, трафика и презастрояването. В таблицата са подредени 15-те най-значими проблема, които са посочили софиянци на отворен въпрос, без предварително дефиниран отговор. От анкетираните се е изисквало да ги подредят по важност. В лявата колона са посочените като първи отговор, в дясната процентът надвишава 100, защото е сбор от всички отговори.

Цялото проучване на „Маркет линкс“ за изборните нагласи в София може да намерите тук >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *