ВМРО: Докога ще търпим гавра с българската история?

22 декември 2015  |   2 коментара

Определян за документален филм с автор туркинята Йелда Янат Багджи, „България, моята земя“ пропагандира скандални неверни твърдения за България.

Това е становището на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, историк и доктор по международно право.

България отново е сочена назидателно и несправедливо с пръст. Този път се оказва, че сме били прекомерно жестоки с турското „мнозинство“ у нас. Поне така твърди турският филм, излъчен по „Ал Джазира“ в средата на декември, ден след посещението на турския премиер Давутоглу в България, посочват от патриотичната партия.

Освен поредицата фактологични грешки, филмът е натъпкан и с твърде погрешни внушения. Като например това, че страната ни всъщност упражнява системна дискриминация спрямо Турция, обяснява Каракачанов.

А питането всъщност е обратното: докога ще търпим без официален държавен отговор безпочвените турски обвинения? Югоизточните ни съседи продължават да рекетират Европа с мигранти, както и да подкрепят ислямистите. През това време ронят сълзи за Движението за права и свободи и прословутата агитация на майчин език, възмущават се от ВМРО.

Ето защо национално отговорно е Министерство на външните работи да изпрати остра нота до колегите си в Истанбул. Не можем да си позволим да останем безразлични към актове на подмяна на исторически факти и опитите са подхранване на разделение в българското общество – на българи и турци, на християни и мюсюлмани. Случващото се в Сирия и Ирак е категоричен знак до какво води използването на религията за политически цели, допълват от партията на Каракачанов.

България е един от примерите за толерантно отношение към различни етноси. На моменти - даже прекалено толерантно. И точно заради това, всякакви знайни и незнайни критици ни се качват на главите. Във филма на турската режисьорка се показва някакъв си „учен“ - Джъстин Макарти, историк от университета в Луизвил, очевидно на турска служба, който говори безсмислици.

Атентатите в Париж показаха, че наивната толерантност е самоубийство. България вече прави достатъчно, за да гарантира правата на своите граждани от различен произход и религиозна общност. Затова и са безпочвени всякакви назидания, хвърлящи тъмна сянка върху страната ни. Инфантилната либералщина очевидно доказа несъстоятелността си, категорични са патриотите.

Затова подобни филмчета трябва да срещат ясен отпор от страна на държавата ни. И разбира се още по-настъпателна разяснителна кампания за това кой е виновник и кой е жертва на Балканите, обяснява Каракачанов.

Защото ако докато продължаваме да си затваряме очите, палачите продължават да се гаврят с паметта на своите жертви, завършва позицията на ВМРО.   

Коментари

  • Георги

    декември 22, 2015 в 2:01

    До като не променим мисленето си, и се заобичаме.Знам виждам сърцат народ сме. Но на власт е страха.Мен не ме е страх но една птичка пролет не прави.Искам промяна живея за нея.Но не намирам ключа към това което би трябвало да ни убедени. Според мен ключовата дума е ЛЮБОВ

  • Венцислав Мачев

    декември 22, 2015 в 9:51

    Според мен трябва да се изиска от правителството, остро да се противопостави на тази провокация!!

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *