ВМРО: Да заклеймим злоупотребата с човешките права

ВМРО: Да заклеймим злоупотребата с човешките права

10 декември 2013  |   0 коментара

Международният ден за правата на човека е хубав повод да се сетим отново за всички онези, които злоупотребяват с тези права, възползват се от тях и ги превръщат от нещо красиво - в нещо меркантилно.

Това се казва в позиция на ВМРО по повод Международния ден на човешките права, който се отбелязва днес - 10 декември.

Повод за острата позиция на партията са изказвания на представители от правозащитни организации и на новоучредяващата се партия ПОМАК. Освен че спорят директно с Конституцията, по отношение на етническите партии, въпросните правозащитници заявяват и следното: „Пред очите на всички ромските квартали все по-масово придобиват облика на гета” и „Пред очите на всички и на фона на нищо незначещи думи и документи за необходимостта от интеграция ромските деца остават здраво затиснати в квартални сегрегирани училища, при несъпоставимо качество на образователната среда и услуги, без никакъв шанс за междукултурна заедност...”

ВМРО се съгласява с констатациите и пита: кой е виновен? Нима сред виновните не са същите тези неизброими правозащитници, които десетки години вече получават пари в името на вездесъщата „интеграция”, пълнят се много гуши, а гетоизацията и отписването на циганите от обществото ни се задълбочава?

Именно ВМРО от години настоява да се уважават националните традиции и ценности, а хората с различна сексуална ориентация да не я натрапват публично, в нарушение на правата на мнозинството.

ВМРО предлага варианти за заличаване на гетата, за решаване на Циганския въпрос с конкретни стъпки, свързани с образование, с работа и с реално вписване на тези хора в обществото. ВМРО предложи и пълна ревизия на абсурдното „Десетилетие на ромското включване”.

През това време разни организации натрапват правата на човека като средство за изнудване и за печалба, а онова, което постигат, е не интеграция, а точно обратното – разпад на българското общество.

Международният ден за правата на човека е хубав повод у нас да си кажем, че за да имат хората права, всички без изключение трябва да почитат и спазват законите на България, се казва още в позицията.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *