ВМРО готви орден „Пазител на гетото“ за кмета на „Орландовци“

ВМРО готви орден „Пазител на гетото“ за кмета на „Орландовци“

22 юни 2015  |   0 коментара

Преди повече от 3 години на 14 март 2012 г. Ангел Джамбазки награди кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев с „Орден на почетния катун“. Повод за „грамотата“ беше отказът на районния кмет не само да премахне незаконните постройки, но и това, че продължи да регистрира обитатели на  адреси на ул. „Градините“ 3 и ул. „Градините“ 6. На тези адреси се намират незаконните цигански коптори, които сеят престъпност, зарази и тормозят жителите на кв. „Орландовци“. Кварталът е част от административния район „Сердика“ в София.

На среща в общината в петък, където медиите не бяха добре дошли, кметът обеща и първите реални мерки – до 7 дни той ще сигнализира доставчиците на комунални услуги ЧЕЗ и „Софийска вода“ за изключване от веригата на незаконно присъединилите се домакинства.

Едно добро начало, въпреки че жителите на кварталите „Орландовци“, „Малашевци“ и „Бенковски“ искат премахването на всяка една незаконна постройка в района.

При неизпълнение на обещаното от кмета Кръстев ВМРО ще му връчи орден „Пазител на гетото“.

Въпреки усилията на ВМРО, които датират от 2007 г., да бъде решен въпросът с незаконните цигански постройки в „Орландовци“, кметът не спази закона и гетото си стои непокътнато. Още повече, продължи порочната практика с регистрация на жители в незаконните къщи.

Стигна се до инцидента от миналата събота - 13 юни 2015 година. Тогава група цигани нападна български младежи, направили им забележка да намалят силната музика. Това не бе първият, нито ще е последният случай в „Орландовци“. Просто този отприщи справедливия обществен гняв срещу безнаказаната циганска престъпност.  

Кметът изчака да види няма ли и този инцидент да бъде потулен като подобен случай от преди месец на стадиона в квартал „Бенковски“. Живущите в района обаче излязоха на протест и при последвалите разговори поставиха пред кмета очакванията си той да разреши проблема.

ВМРО – София стриктно ще проследи дали районният кмет на „Сердика“ Тодор Кръстев ще изпълни поетия ангажимент и ще извърши спиране на комуналните услуги за постройките в гетото.

На 25 юни (четвъртък) от 9.30 ч. пред Столична община (ул. „Московска“ 33) представители на ВМРО – София ще дадат изявление за свършеното от кмета. Тогава изтича срокът, в който кметът Кръстев обеща да приложи реални действия спрямо незаконното гето.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *