ВМРО в Стара Загора откри кампанията „Зеленото е родолюбие“ със засаждане на дръвчета в детските градини

ВМРО в Стара Загора откри кампанията „Зеленото е родолюбие“ със засаждане на дръвчета в детските градини

05 април 2019  |   0 коментара

Общинската организация на ВМРО - Стара Загора осигури 80 яворови дръвчета на училища и детски градини в общината. Така партията дава началото на кампанията „Зеленото е родолюбие“ за тази година. Те ще бъдат засадени от представители на ВМРО и децата от градините и училищата.

Стартът бе даден в детска градина № 24 и № 26, където заместник областният управител от квотата на ВМРО Красимир Червилов засади първите дръвчета. В детска градина № 11 и детска ясла № 8 дръвчета садиха областният координатор на ВМРО Антон Андонов заедно Никола Чакалов – спечелил титлата „младият кмет на Стара Загора“.

В дворовете на тринадесет детски градини в Стара Загора поетапно ще бъдат засадени 80 яворови дръвчета. Те са осигурени от ВМРО  по заявка на директорите им. Патриотите от ВМРО изказват благодарността си към г-н Заяков, директор на РУГ – Стара Загора за дарените дръвчета.

Яворовото дърво намира място в декорирането на паркове, алеи, градини и други подобни места, поради красивата му корона и багренето на листата ѝ на есен в жълто-червено и златисто-жълто.

В българските народни приказки и песни се разказва, че когато се изморявал от битките с морската стихия, Свети Никола лягал да си почине под яворово дърво, защото под него човек може да седи или да спи без никакъв страх от лоши духове или от магии.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *