ВМРО в коалиция с „България без цензура” и ЗНС срещу статуквото

ВМРО в коалиция с „България без цензура” и ЗНС срещу статуквото

16 март 2014  |   0 коментара

ВМРО – Българско национално движение встъпи в коалиция с новото движение на Николай Бареков „България без цензура”. Равноправният политически съюз е центристка патриотична коалиция.

Тя ще се яви на изборите за български представители в Европейския парламент през месец май тази година заедно със Земеделски народен съюз.

Подписването на коалиционното споразумение се състоя в знаковата зала „Съединение” на пловдивския исторически музей. Търсеното внушение за национално единение и помирение е ясно – именно на тази основа почива политическата философия на центризма, която новият съюз изповядва.

Целта на коалицията е борба срещу бедността, утвърждаване на патриотизма и ревизия на властта и незаконното богатство. Като основен проблем пред страната коалицията посочва демографската катастрофа.

Съюзът на трите партии започва усилия и за нови парламентарни избори, които да съборят сегашното партийно статукво. Първата крачка в това отношение обаче е постигането на представителство на коалицията в Европейския парламент.

Действията на коалицията ще се направляват от Висш коалиционен съвет, съставен от тримата председатели на партиите, който приема решенията си с единодушие.

Сключеният политически съюз е дълготраен и включва общи действия за предстоящите парламентарни и президентски избори.

Споразумението, което подписаха трите партии, може да бъде прочетено тук.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *