ВМРО в Благоевград с поредна инициатива от кампанията „Зеленото е родолюбие“

ВМРО в Благоевград с поредна инициатива от кампанията „Зеленото е родолюбие“

30 април 2018  |   0 коментара

В квартал „Еленово“ – Благоевград, младежките организации „Иван Караджов“ и „Георги Настев“ към ВМРО-БНД от града окосиха и почистиха тревните площи на детска ясла № 12 „Кокиче“. Яслата се намира в жилищни блоковете № 7 и № 164 на квартала. Детското заведение е с 6 групи за 120 деца.

Доброволците от ВМРО разполагаха с бензинова косачка, както и с класическите метални коси, с помощта на които големият двор бе окосен идеално, а после и изчистен. Служител на Община Благоевград, който присъстваше на мероприятието каза, че веднага след това, дворът на яслата ще бъде обработен против кърлежи и други опасни насекоми.

Председателят на младежката организация „Георги Настев“ Николай Танчев, каза, че това е само малка част от програмата „Зелено родолюбие“ на ВМРО, а председателят на Мл.Орг. „Ив.Караджов“ Вангел Тодоров сподели:

Следващата ни стъпка ще е почистване, освежаване с боя и ремонт на люлките на най-голямата детска площадка в кв. „Еленово“ зад 8 СОУ „Арсени Костенцев“, до блок № 36, като предварително ще уведомим и получим разрешение от Община Благоевград. По този начин искаме да покажем на обществеността на Благоевград, че няма непреодолими препятствия, когато сме заедно или с други думи да припомним крилатата фраза, написана на Народното събрание на Република България, която е вдъхновявала предците ни, а именно – „Съединението прави силата!“  

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *