ВМРО - Враца учреди общински комитети в Мездра и Роман

ВМРО - Враца учреди общински комитети в Мездра и Роман

03 декември 2018  |   0 коментара

Учредителна конференция, на която беше избран Общински комитет на ПП „ВМРО-Българско национално движение” (ВМРО-БНД), се проведе в гр. Мездра. Делегати на конференцията бяха представители на четирите местни структури на войводите в общината - тези в Мездра, Зверино и Лик, както и на младежката организация. Гости на събитието бяха народният представител от коалиция „Обединени патриоти” и областен лидер на ВМРО - Враца Красимир Богданов, регионалният координатор за Северозападна България Марин Цветков и заместник-председателят на областния комитет Красимир Тодоров.

За председател на общинския комите на ВМРО - Мездра беше избран Тихомир Илчев, за заместник-председател - Мирослав Гетов, за секретар - Веселка Атанасова, а за касиер - Иван Иванов. В ръководството, което е с мандат 3 години, влязоха също Мирослав Захариев, Тони Яшова, Марио Марков и представителите на местните организации в Зверино Радослав Горанов и в Лик Димитър Цолов.

Анализ на политическата обстановка в страната направи депутатът Красимир Богданов, който очерта най-важните приоритети в парламентарната дейност на ВМРО и „Обединени патриоти” - повишаването на доходите на хората и на пенсиите, националната сигурност на България и т. н. Той даде и основни насоки за работа на местните структури във връзка с предстоящите догодина избори за членове на Европейския парламент и местни избори 2019.

Учредителна конференция на Общински комитет на ВМРО се състоя и в гр. Роман. Той беше оглавен от Марин Връбчев, председател на градската организация на партията. За заместник-председател беше избрана Цветелина Ботева, кмет на Камено поле, за секретар-касиер - Славка Русинова, а за членове - Венелин Велчев, Николай Панов, Росица Гудньовска и Бисерка Бочева.

Освен в Мездра и Роман, ВМРО вече има изградени Общински комитети във Враца, Бяла Слатина и Криводол.

автор: Мирослав Гетов

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *