ВМРО - Враца с пореден сигнал за дейността на „Свидетели на Йехова“

ВМРО - Враца с пореден сигнал за дейността на „Свидетели на Йехова“

11 май 2019  |   0 коментара

Писмо до кмета и до председателя на Общинския съвет във Враца изпратиха от общинския комитет на ВМРО. С него те призовават за реакция от страна на общинската администрация по отношение на дейността на сектата „Свидетели на Йехова“ в града.

От ВМРО питат също регистрирани ли са „Свидетели на Йехова“ в общинския регистър на вероизповеданията, посещават ли малолетни лица  проповедите им и пунктовете им за агитация, разрешила ли е Община Враца религиозна агитация и спазва ли се влязлата в сила Наредба за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията на Община Враца.

Патриотите от ВМРО – Враца припомнят, че именно по тяхно предложение бе променена Наредбата за обществения ред, като се забранява религиозна агитация без изрично разрешение от Общината.

Ето целия текст на писмото >>>

ДО Г-Н КАЛИН КАМЕНОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА ВРАЦА

ДО Г-Н РУМЕН АНТОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВРАЦА

Уважаеми господин Каменов,

Уважаеми господин Антов,

За пореден път сигнализираме, че дейността, която сектата „Свидетели на Йехова” развива в град Враца става все по-агресивна и мащабна. Представители на сектата са плъзнали по домовете на граждани на Враца, които ни сигнализираха за притесненията, които изпитват в опитите да бъдат вербувани. Всекидневно представители на религиозното движение могат да бъдат забелязани и в центъра на града, раздавайки религиозни материали и агитирайки неправомерно гражданите. Припомняме, че по предложение на общинските съветници от ВМРО беше променена наредбата за обществения ред, ЗАБРАНЯВАЩА агитацията без разрешение от Общината. Въпросната секта е била сочена за една от най-деструктивните в света. Пропагандаторите и нямат почит към националния флаг, към химна, към държавата и законите. Още по-фрапиращо – те отказват преливането на кръв дори и на умиращите.

В този ред на мисли ние, Патриотите от ВМРО, питаме:

- Регистрирани ли са „Свидетели на Йехова“ в общинския регистър на вероизповеданията?

- Посещават  ли малолетни лица  проповедите и пунктовете за агитиране на „Свидетели на Йехова“ ?

- Разрешила ли е Община Враца такъв тип религиозна агитация на територията на общината?

- Спазва ли се влязлата в сила Наредба за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията на Община Враца?

Надяваме се на бърза реакция от страна на общинската администрация!

ВМРО - Българско национално движение, Общински комитет Враца

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *