ВМРО - Враца продължава да работи в интерес на хората

ВМРО - Враца продължава да работи в интерес на хората

02 февруари 2017  |   0 коментара

ВМРО - Враца продължава да работи в интерес на хората, заяви пред журналисти областният председател на ВМРО и член на националното ръководство на партията Красимир Богданов. В 43-ото Народно събрание той бе единственият депутат от Патриотите, избран от Северозапада – Врачанска област.

Общинският комитет на ВМРО във Враца проведе пресконференция и оповести предложенията и приноса на общинските си съветници в определяне бюджета на Общината.

Красимир Богданов подчерта, че грижата за сигурността на гражданите е приоритетна задача за Патриотите. В тази връзка той разясни, че нищо няма да спре воеводите към целта им за създаване на Общинско доброволно формирование (ОДФ) и „Общинска полиция” на територията на Община Враца. Той акцентира върху необходимостта да се обезпечи функционирането на доброволното формирование.

Общинският съветник от групата на ВМРО Марин Цветков обясни, че за първоначални стъпки към създаването му са предложили да се отпуснат 5000 лв., които да служат за обезпечаване на сграден фонд, техника и въвеждане на екип в готовност.

Според изискванията за създаване на доброволни формирования останалото финансиране идва от страна на МВР, което подпомага със средства за професионална екипировка и инструменти, необходими за справянето в извънредни ситуации.

Цветков обясни, че Общината е поела ангажимент да осигури помещение и ще бъде закупена верижна машина. Проведени са срещи с представители на Областна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, откъдето са гарантирали пълно съдействие.

Богданов не скри, че осигуряване на средства за създаване на „Общинска полиция“ (около 250-300 хил. лв. годишно) е труден във финансово отношение въпрос.

Последните години се наблюдава тенденция на зачестяване на престъпления, кражби и други действия, които противоречат на законите на Република България. За предотвратяването на тези действия е нужна допълнителна помощ на органите на МВР. Борбата за справянето с битовия проблем и с циганските набези е от изключителна важност за сигурността на нашите граждани. Във връзка с опазването на обществения ред, сигурността и имуществото на гражданите предложихме и настояваме да се отпуснат средства, които да обезпечат звено „Общинска полиция“, категоричен беше Красимир Богданов и добави, че предвид сериозната сума, която е необходима, реализацията на тази идея ще остане възможна следващата година.

Патриотите бяха единодушни, че в община Враца парите, които се отпускат за спорт, са минимални. По-голяма част от средства отиват за футболния клуб, което до голяма степен лишава другите спортни клубове от нормално финансиране. За миналата година всички останали спортове са разпределили 80 000 лв. Поради тази причина съветниците от ВМРО са предложили парите за спортните клубове да се увеличат с 50 000 лв. и Общинският съвет е приел предложението им.

На пресконференцията стана дума за приноса на патриотите в отпускане на 5000 лв. дофинансиране от преходния остатък на Общината за продължаване на археологическите разкопки в местността „Манастирски дол“ и за предоставяне на финансова подкрепа на театъра и симфониетата в града. Богданов съобщи, че имат подкрепата на кмета Калин Каменов за финансова подкрепа за изграждането на паметен знак за загиналите в наводнението на града през 1966 г. Кметът е приел и предложението им за подобряване на инфраструктурата около таксиметровите стоянки и поставяне на пейки, химически тоалетни и други.

На пресконференцията бяха разяснени идеите и предложенията към общинската управа на членовете на ВМРО за създаване на спортен обект за екстремни спортове, създаване на подкрепяща среда за хората с увреждания и осигуряване на трудова заетост за младежи през летните месеци с предложение да се отпуснат 20 000 лв. за провеждане на лятна младежка бригада.

Общинският съветник Красимир Ангелов подчерта, че Общински съвет - Враца е приел предложение им за увеличение на еднократната помощ за родено дете, като средствата за родени близнаци ще са по 250 лева на дете.

Той обясни, че както повечето граждани, патриотите са имали сериозни забележки към снегопочистването. Предвид на утежнените зимни условия обаче, липсата на договор между общината и комуналното дружество и неизяснените финансови взаимоотношения между двете становището им е, че въпросът за освобождаването на управителя на общинско дружество „Благоустройство и комунално стопанство“ е бил силно политизиран.

Ангелов уточни, че като общински съветници членовете на ВМРО не са подкрепили увеличението на таксите и цените на услуги в Община Враца.

По отношение на ОП „Тролейбусен транспорт“ сме на мнение, че трябва да се положат усилия за финансовото оздравяване на предприятието, модернизация и разширяване на тролейбусната мрежа, а не ликвидацията му и търсенето на алтернативен градски транспорт, каза в заключение Красимир Ангелов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *