ВМРО - Враца отчете добри резултати на местните избори

ВМРО - Враца отчете добри резултати на местните избори

03 ноември 2015  |   0 коментара

Общинският комитет на ВМРО във Враца проведе конференция след вота за кметове и общински съветници

В трудните изпитания, които поднесе тази кампания с много кандидати, инициативни комитети и листи за общински съветници, нашето участие беше запомнящо се с толерантния тон. За пореден път доказахме, че има и друг честен път за участие в предизборна кампания.

Това заяви председателят на областния комитет на ВМРО Красимир Богданов. Той допълни, че добрият изборен резултат за кмет на община Враца е много сериозно постижение за партията като ВМРО в голям областен град.

С 1 741 гласа пък войводите вкарват в местния парламент трима общински съветника – Красимир Ангелов, Марин Цветков и Божидар Джунов. Още на първи тур кандидатът за кмет на партията за Горно Пещене Мая Ценова спечели изборите. Новоизбран управник от ВМРО има и в Три Кладенци. Начело на селото застава Светлан Симеонов. Войводите имат кмет в Галатин - Петър Георгиев, и в Камено поле - Цветелина Ботева.

Областният координатор на партията Марин Цветков определи като отлични и резултатите в община Оряхово, където имат 2 реализирани мандата в общинския съвет. В Община Мизия за първи път ще има общински съветник от ВМРО в лицето на  Теменужка Желязкова, която отива на трети тур в битката за кмет на село Софрониево. Добри резултати отчитат и в общините Криводол, Козлодуй и Борован.

Новоизбраните общински съветници бяха категорични, че ще продължат да работят за доброто развитие на Враца и общината и ще бъдат едни от най-активните представители в местния парламент.

Богданов коментира и промяната на статуквото в Община Враца и обясни, че всеки новоизбран кмет трябва да има необходимото време да покаже качествата, възможностите и реализацията на своите идеи.

До момента не сме търсени за контакт от новото ръководство на общината. Ако бъдем поканени, ще поставим нашата програма. Ако бъдат приети голяма част от приоритетите ни, ще им ще окажем съдействие. Ако не бъдат - ще работим в посока на това да сме сериозен коректив на новото управление, категоричен бе Красимир Богданов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *