ВМРО – Враца в защита на решението без каруци по улиците на града

ВМРО – Враца в защита на решението без каруци по улиците на града

31 март 2017  |   0 коментара

Във връзка с възникналото напрежение сред живущите на ул. „Доспат“, кв. „Медковец“ в гр. Враца, породено от забраната за движение на превозни средства, задвижвани от животинска тяга, на територията на гр. Враца, Общинският комитет на ВМРО изказва подкрепата си за действията на ръководството на Община Враца.

Отдавна алармираме за липсата на всякакви правила и законност сред част от живущите в квартал „Медковец“ – нарушаване на обществения ред, непрекъснат тормоз на хората чрез пускане на силна музика до 3-4 часа през нощта, неспазване на наредбите за чистота, изсичане на дърветата в околността на квартала, нерегламентирано отглеждане на животни.

По сигнали на живущите там многократно сме информирали органите на РУП за такива нарушения, но въпреки тяхната реакция трайно подобрение на ситуацията няма.

Несериозно звучат претенциите на протестиращите, че с притежаваните от тях каруци се изхранват и ако се забрани движението им през града, ще започнат да крадат.

Във връзка с това в нарочна декларация от ВМРО – Враца поставят следните въпроси:

  1. Важат ли общинските наредби за всички живущи във Враца или има групи хора, които са привилегировани спрямо мнозинството граждани?
  2. Прилича ли на областен център като Враца каруци и свободно движещи се животни да се разхождат безконтролно по главните булеварди на града?
  3. С какво добросъвестните жители на кв. „Медковец“ са заслужили да живеят в средновековни условия и тормоз от хора и животни от ул. „Доспат“?
  4. Как притежателите на съответните коне и каруци си изкарват „честно“/по техните думи/ прехраната чрез тях и не им ли служат именно те за извършване на престъпления?
  5. След като забраната важи само за гр. Враца всеки, който желае да продължи да живее по начина, по който му харесва, е свободен да си избере друго населено място, където да го прави.

Общинският комитет на ВМРО призовава ръководството и кмета на Община Враца да спазят всички изисквания на общинската наредба, да не отстъпват от приетите правила и да не допуснат гетоизирането на Враца и превръщането на града ни в реален декор на филми за „Дивия Запад“.

За Общински комитет на ВМРО-БНД общ. Враца

Преседател:

Кр. Богданов

Зам.-председатели:

Кр. Ангелов

Г. Георгиева

М. Янков

Секретар:

М. Цветков

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *