ВМРО – Варна: Призоваваме варненци да гласуват за Иван Портних

01 ноември 2019  |   0 коментара

Не можем да подкрепим кандидат обвързан с левицата, нито пък да изберем „гласуването по съвест”, защото сме патриотична организация и носим отговорност за бъдещето на града, обявиха от областната организация на ВМРО в морската столица, цитирани от „Нова Варна“.

Те категорично обявиха подкрепата си за балотажа към бившия кмет и настоящият кандидат за пореден мандат на ГЕРБ Иван Портних. Според Иво Пазарджиев разумният и последователен избор на варненци би бил да бъде подкрепен кмет, който е допринесъл сериозно за развитието на града.

Пред нас имаше три варианта – да призовем да се гласува по съвест, да подкрепим Костадинов или съответно това, което избрахме – да дадем подкрепата си за Иван Портних. Костадинов не може да играе ролята на обединител, може да разчита само на тъмни мнозинства, пък и непростима е прегръдката му с БСП, каза още Пазарджиев. Според него Иван Портних е донесъл много позитиви на града и с оглед това да продължи и да се създаде работещо мнозинство в местния парламент е логично да дадат подкрепата си за него.

Според Пазарджиев обаче на тези избори във Варна е имало много нарушения , едно от които е масовото неотчитане на преференциите. Според тяхно паралелно преброяване се губят огромно количество преференциални гласове. Това дало повод за подаване на жалба за ново преброяване на преференциалните гласове във Варна.

ВМРО - Варна удвои резултата си на този вот, категоричен бе областният председател на организацията и новоизбран общински съветник Венцислав Сивов . ВМРО във Варна има двама избрани общински съветници – доц. Николай Евтимов и Венцислав Сивов.

Резултатите ни в областта също са  добри, имаме двама съветници в Суворово, един в Аксаково и трима в Девня, отчете Сивов. ВМРО вече е незаобиколим фактор в местната политика и ние ще се стараем да изпълним приоритетите си, обещани по време на предизборната кампания, допълни той.

Патриотите не отрекоха, че след проведени в последните дни разговори вероятно ще бъдат част от мнозинството в ОбС, но не на всяка цена. Падането на таксите на детски градини и ясли, изграждането на нови спортни съоръжения и безопасността на варненци са сред основните приоритети на съветниците от ВМРО, за които ще работят следващите четири години в местния парламент.

Повече вижте във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *