ВМРО – Бургас се обяви срещу призива на омбудсмана да се опрощават сметки на циганите от кв. „Победа“

ВМРО – Бургас се обяви срещу призива на омбудсмана да се опрощават сметки на циганите от кв. „Победа“

07 юни 2019  |   0 коментара

Остра позиция разпространи областният комитет на ВМРО – Бургас по повод искането на омбудсмана Мая Манолова да бъде пусната водата на нередовни платци в бургаския квартал „Победа“

В позицията, подписана от общинския съветник и областен председател на партията Георги Дракалиев, се посочва, че с настояването си Манолова прави опит да бъде заобиколен законът за една определена група хора.

Целия текст на документа >>>

ПОЗИЦИЯ

на ВМРО – Областен комитет, Бургас

Относно: Намеса на омбудсмана на Р. България в отношенията нередовни платци – „ВиК“ ЕАД – Община Бургас

Във връзка с разпространено писмо от омбудсмана на Р. България г-жа Мая Манолова до директора на „ВиК“ ЕАД – Бургас, кмета на Община Бургас и Областния управител на Област Бургас, в което се отправя „настоятелна препоръка“ за възстановяване водоподаването към нередовните потребители от бургаския кв. „Победа“, заявяваме следното:

  1. Водоподаването към тези абонати е спряно, поради натрупан дълг в размер на 100 000 лв., които няма изгледи да бъдат платени. Законите в нашата страна са еднакви за всички и всеки трябва да ги спазва, т.е. потребителите в кв. „Победа“ трябва да си плащат за тази услуга, както си плащат всички останали български граждани. Никак не отива на един висш орган, какъвто е омбудсманът на Републиката, да призовава за неспазване на законите или за заобикалянето им от определена група хора.
  2. В Община Бургас има избран обществен посредник, който би могъл да се заеме с подобен казус, ако сметне за необходимо, и местната власт няма нужда в делата ѝ да се намесва някой от столицата, който при това я призовава към незаконосъобразни действия. Ако все пак г-жа Манолова наистина е толкова загрижена, то нека се постарае да осигури от някъде средства, за да бъде погасен дългът на потребителите от кв. „Победа“, а не да се опитва, както е казал българският народ, да прави с чужда пита – майчин помен.
  3. Ние сме уверени, че нито органите на местно самоуправление, нито на държавната власт и ВиК оператора ще си позволят да предприемат каквито и да било мерки, чрез които биха могли да нарушат закона и да осигурят незаслужени привилегии на едни нередовни абонати, за сметка на цялото общество.

                                                                  С уважение,

07.06.2019 г.                                                                         Председател:

Гр. Бургас                                                                                                      /Георги Дракалиев/

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *