ВМРО - Бургас проведе за 18-а поредна година традиционното си факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода

ВМРО - Бургас проведе за 18-а поредна година традиционното си факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода

20 февруари 2019  |   0 коментара

За 18-а поредна година ВМРО – Бургас организира факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода Васил Левски. Тази родолюбива инициатива, която местната структура на Организацията, исторически считаща се за пряк наследник на идеите и делото на първия от нашите апостоли, е станала вече традиционна за бургаската общественост. Тя се провежда всяка година от 2001 година насам, без значение дали годината е изборна, или не.

На факелното поклонение пред подвига на Апостола, който е наш идеал за нравственост, честност, почтеност и саможертва в името на майка България, винаги се включват и ученици от бургаските училища, както и учители, които считат патриотичното възпитание на поверените им деца за свой дълг.

ВМРО вярва, че провеждането и тази година на шествието е символичен акт на приемственост, патриотичен пример на родолюбие и любов към родина, историческа памет и надежда за по-добро бъдеще, споделят организаторите на традиционното шествие в памет на Левски от местната структура на родолюбивата организация в Бургас.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *