ВМРО - Бургас: Нападението над длъжностни лица да се наказва само със затвор, циганите не плащат глоби

ВМРО - Бургас: Нападението над длъжностни лица да се наказва само със затвор, циганите не плащат глоби

28 септември 2017  |   0 коментара

Беззаконието е особено фрапиращо при незаконното строителство

Партията ще инициира законодателни промени за по-ефективна борба с циганските беззакония

Десетки са случаите у нас, когато цигани нападат и пребиват длъжностни лица. От техните своеволия са потърпевши лекари, социални работници, дори полицаи. В повечето случаи, макар че законът предвижда затвор за средна и тежка телесна повреда, циганите се разминават или с условна присъда, или с глоба. Това естествено не оказва никакъв възпиращ ефект, тъй като глобите обикновено не се плащат, а условната присъда не се лежи. Затова Наказателният кодекс, който предвижда лишаване от свобода за нападение над прокурори, разследващи лица и т.н. трябва да бъде допълнен с медицински лица, социални работници и други, които често са обект на циганска саморазправа, казаха днес на пресконференция от партия ВМРО-Бургас, която Флагман.бг предава на живо.

Многобройни са случаите, когато цигани, които не са платили и стотинка здравни осигуровки, пребиват лекари и трошат апаратура за хиляди левове, защото не им било обърнато нужното внимание в болниците.

Войводите от Бургас обявиха, че законът трябва да важи и за циганите, а не само за българите. 

Беззаконието е особено фрапиращо при незаконното строителство, когато се изграждат къщи без разрешение и върху чужд имот, каза адв. Магдалена Атанасова-Чакърова, председател на Женската организация на ВМРО-Бургас. Собственикът търпи сериозни щети – лишен е от достъп до парцела си, цената му пада, а когато все пак успее да прогони натрапниците, той трябва да харчи пари за събаряне на незаконната им постройка.

Заради това ВМРО-Бургас предлага незаконното строителство в чужд имот да се криминализира. Този, който издигне нерегламентирана постройката – да носи наказателна отговорност и да бъде съден най-тежко.

Законът трябва да се прилага и за най-дребни провинения, смятат от ВМРО. Представете си какво вижда едно 5-годишно циганче в гетото – 20 души пияни, гуляят с дни, тероризират цял квартал със силна музика денонощно, полицията не смее да се намеси. И в съзнанието на това дете се оформя разбирането, че за циганите няма закони и те могат да правят, каквото си искат, дават пример от бургаската структура на партията.

Съчувстваме и на полицаите, защото често когато се опитат да приложат закона, срещу тях скачат разни неправителствени организации и накрая се оказва, че циганите-гуляйджии са невинни, а органите на реда – виновни, каза обл. координатор на ВМРО Николай Стоянов.

От ВМРО обещаха да инициират законодателни промени, които да направят борбата срещу циганските беззакония по-ефективна. Лидерът на ВМРО - Бургас Георги Дракалиев посочи, че вносител на законодателните промени, ще бъде Александър Сиди, депутат от Обединени патриоти.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *