ВМРО - Бургас излъчи делегати за конгреса и номинира Ангел Джамбазки за водач на листата за ЕП

ВМРО - Бургас излъчи делегати за конгреса и номинира Ангел Джамбазки за водач на листата за ЕП

18 март 2019  |   0 коментара

Двадесет и двама делегати от Бургаска област ще участват в работата на редовния Конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“, който ще се проведе на 23 март 2019 г. в столичния парк хотел „Москва“.

На проведената в Бургас общинска конференция освен избора на делегати бяха направени предложения и за избирането на представители от Бургас в ръководните и контролни органи на партията.

За членове на Организационния съвет на ВМРО - Българско национално движение са номинирани Николай Стоянов - областен координатор, Тодор Стаматов – член на Националния младежки комитет на ВМРО, и Георги Дракалиев – областен председател. Последният е предложен и за член на Националния изпълнителен комитет на партията.

Бургаските делегати считат, че на предстоящите избори за членове на Европейския парламент е най-добре партията да участва в коалиционен формат с патриотично-европейска насоченост, като са на мнение, че естествен и безапелационен водач на листата може да бъде единствено Ангел Джамбазки - най-активният и разпознаваем български евродепутат.

Припомняме, че преди повеч от месец видни общественици, интелектуалци, учени подкрепиха Джамбазки за следващ мандат в Европарламента и издигнаха кандидатурата му. Подкрепа Ангел Джамбазки получи и от Съюза на патриотичните сили „Защита“. До момента кандидатурата на заместник-председателя на ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки за втори мандат в ЕП и водач на листа бе издигната от партийните организации от:

Врачанско,

Ямбол

Шумен

Старозагорско

Пловдив

Пазарджик

Кюстендил

Карлово

Сливен

Тервел

Хасково

Кърджали

Благоевград

София,

Плевен,

Варна,

Разград,

област Добрич,

Хисаря,

Търговище,

Русе,

Пещера.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *