ВМРО: Без секции в Турция за президентските избори

ВМРО: Без секции в Турция за президентските избори

25 юли 2016  |   1 коментар

На изборите за президент на Република България не трябва да се разкриват избирателни секции в Турция. Настоящото положение в югоизточната ни съседка е изключително тревожно и в такава обстановка не може да се гарантира честността на вота и законосъобразността на изборния процес.

Това е позицията на ВМРО по повод скандалните телевизионни репортажи, които разкриха готовност за гласуване под строй в Турция.

Патриотите се противопоставят на каквито и да било опити изселниците в Турция да бъдат употребявани за шантаж на България.

Ако досега изборите за български представители в Турция бяха опорочавани, манипулирани и фалшифицирани, то какво да очакваме в момент, когато в тази държава е въведено извънредно положение, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според ВМРО още по-опасно е замесването на турскоезичните в България. Скандална е позицията на Главното мюфтийство, както и изявленията на политици като основателя на НПСД Касим Дал и др.

От партията настояват пред външния министър Даниел Митов и министерството на външните работи, което организира българските избори в чужбина, на предстоящите избори за президент на България да не се разкриват избирателни секции на територията на Република Турция.

Коментари

  • Огнян Велинов

    юли 25, 2016 в 8:50

    Според германската полиция, в дома на стрелеца от Мюнхен е била намерена книга за състоянието на "амок". А атентатът според друго изявление е бил подготвян в продължение на година. След състоянието на "амок" е временно, то може би в дома на Меркел да се окаже ръководството "Какво да говорим пред хората" от д-р Йозеф Гьобелс.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *