Владимир Митов: ВМРО продължава да бди за навлизане на опасни религиозни течения у нас

Владимир Митов: ВМРО продължава да бди за навлизане на опасни религиозни течения у нас

13 декември 2019  |   0 коментара

текст на Владимир Митов, председател на ВМРО – София, общински съветник в СОС, историк

Бог е велик! На арабски Allahu Akbar! С тези думи от „Ислямска държава“ в продължение на години рязаха глави и налагаха правила, които не са угодни дори и на Господ.

ВМРО - БНД предупреждаваше, че в България „Ислямска държава“  работи в махалата на Пазарджик, а също така, че местни имами изповядват възгледите на ИДИЛ и налагат житейски практики, които в нашите земи не са познати дори по време на Османската империя. В махалата се появиха мъже с бради, а жени бяха покрити от главата до петите, със забулени лица като в най-фанатизираните държави от Арабския свят.

ВМРО - БНД организира десетки мирни протести в подкрепа на светската държава. На едно от събитията имаше указания от органите на реда да не бъдат използвани знамената на Организацията, при положение че това е една от най-патриотичните партии в България. Исторически ВМРО и българите мюсюлмани са в тясно сътрудничество през 30-те години на XX век.

Благодарение на депутати от ВМРО - БНД се прие закон, който забранява на публични места да се слагат атрибути, които закриват лицата на публични места. Организацията спря чуждите фондации да финансират структури в държавата ни, а най-активни във финансирането на мюсюлмански организации са държавите от Близкия изток. 

От години предупреждавахме, че в определени среди се проповядва радикален ислям, който освен с налагането на най-тежките правни школи на ислямското право работеше и срещу устоите на страната ни.

Редица фондации заставаха в защита на дългите бради и бурките - обвинявайки ни, че трупаме политически дивиденти. Много хора не ни вярваха, смятайки че нещата в „махалата“ са безобидни.

Съдът обаче на базата данни от специалните служби за разузнаване осъди голяма част от прословутите ислямски проповедници не само за налагане на ислямски религиозен закон в България, но и за това, че в тези проповеди се проповядваше омраза срещу другите религиозни общности в Родината ни.  

ВМРО - БНД не е срещу българите мюсюлмани, които са съвестни граждани на България, но ние ще продължаваме да следим за това навлизат ли опасни религиозни течения, които заплашват националната ни сигурност. Издадените присъди на имамите с бради могат да служат за урок на следващите, които заради пари, дори не по убеждение, искат да наложат норми, влизащи в противоречие с българския закон и традиционния български бит.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *