Владимир Митов: ВМРО е единствената организация, която говори за образованието и културата

20 октомври 2019  |   0 коментара

Кандидатът на ВМРО за район „Красна поляна“ Владимир Митов се срещна с академици и представители на театралния бранш. Пред тях той представи идеите си за развитие на културата и образованието.

Ние като кандидати за кметове и общински съветници искаме да доразвием културата и образованието. А ВМРО е единствената организация, която говори за образованието и културата, докато другите в София говорят за мръсен въздух, паркиране и др. Това заяви Владимир Митов, кандидат за кмет на район „Красна поляна“.

Сред основните приоритети на Митов е спирането на разпространението на наркотици в училищата в Красна поляна. Според него трябва да се монтират повече камери за видеонаблюдение и да се назначат повече оперативни работници, които да обикалят всяко училище.

На срещата с културните дейци присъстваха евродепутатът Андрей Слабаков и актрисата Ернестина Шинова.

Слабаков от своя страна повдигна въпроса за развитието на читалищата и организирането на повече културни мероприятия в училищата.

В София един от проблемите е, че има голяма концентрация на едно място. Ще обясня – ако един човек, който живее в Световрачене иска да отиде на театър, то той ще се прибере вкъщи към 1 часа през нощта, тоест шанса да отиде на театър е малък. В крайните квартали не се случва нищо, това превръща хората в маргиналите. Също така смятам, че трябва да се върне организираната схема в училищата за посещения на театри, кина и пр, категоричен бе Андрей Слабаков.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *