Владимир Митов: ВМРО в София предлага дългосрочна стратегия за стимулиране на образованата раждаемост

Владимир Митов: ВМРО в София предлага дългосрочна стратегия за стимулиране на образованата раждаемост

22 февруари 2019  |   0 коментара

Владимир Митов, председател на ВМРО - София, в разговор с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Програмата на ВМРО за стимулиране на образованата раждаемост в София

Владимир Митов обясни, че идеята е да се предлагат различни финансови стимули за хората, които продължават своето образование след средното, за да създават деца. Той изтъкна факта, че за съжаление образованите български младежи не желаят да създават деца и причините са много, сред тях са липса на подходяща работа, липса на жилище. Затова ВМРО предлага човек със средно образование да получава 200 лева за едно дете, бакалавър 250 и магистър 300. При второ дете съответно сумите са 500, 600 и 700 лева.

Откъде ще се вземат тези пари, попита водещата Клара Маринова.

Владимир Митов обясни, че общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера е вкарал предложението тези пари да бъдат предвидени в бюджета за следващата година, за да могат да се подпомогнат тези млади семейства. Той продължи, че има и критерии, на които кандидатите за средствата трябва да отговарят. Те трябва да имат поне от 2 години постоянен адрес на територията на Столична община или временен адрес минимум от 3 години. Те не трябва да имат и публични задължения.

Имаме подкрепата от нашите народни представители, те са съгласни да видят как ще работи нашето предложение в София и при възможност в бъдеще да бъде приложено в цялата държава, заяви председателят на ВМРО - София.

Смятате ли, че тази програма е реалистична, че тя може да се случи, попита водещата Клара Маринова.

Владимир Митов отговори, че това може да стане при наличието на силна политическа воля в общинския съвет. Той подчерта, че тази политическа воля не трябва да бъде за година или две, необходима е цялостна стратегия за години напред.

Концепцията на ВМРО за интегрирането на несоциализираните цигански групи

Владимир Митов заяви, че ролята на образованието е много важна, за да могат тези хора после да си намират работа. В тази връзка е и предложението за връщане на трудови войски, за да могат в тях хората от гетата да научават занаят.

Да, но веднага се надигнаха гласове, че това е нарушаване на личните права, обвиниха Ви във фашизъм, обвиниха Ви в най-големите смъртни грехове, как отговаряте Вие на тези обвинения, попита водещата Клара Маринова.

Събеседникът ѝ отговори, че се съмнява дали хората, които отправят такива обвинения, знаят изобщо какво е това фашизъм. Той беше категоричен, че концепцията е много добра и целта ѝ е групите от малцинствата не да се изолират, а да бъдат включени в обществото, да бъдат образовани, да получават качествено здравеопазване. Трябва всички граждани да имат права, но и задължения, да работят и да си плащат комуналните сметки.

Аз не съм много голям оптимист, защото задълженията са си задължения за всички, но не се разпростират върху всички, а правата някак си се разпростират върху всички. Защо се случва това, къде е генезисът на това явление, попита водещата Клара Маринова.

Председателят на ВМРО - София отговори, че за съжаление и у нас понякога се проявява двоен стандарт. Някои районни кметове и местни лидери си правят много тънки сметки и понякога по време на избори изкарват пари от тези хора. Впоследствие, обаче, не правят нищо за интегрирането им в обществото.

Аз винаги съм казвал, че това решение, дори да бъде прието, няма да се случи за ден или два. Давам пример – връщаме казармата. Първо, обаче, трябва да построим нови казарми, да снабдим армията с оръжие и така нататък. Така че на едни такива концепции и предложения трябва да се гледа с десетилетия напред, да се прилага строго закона, защото в такива случаи законът е много добър, но няма кой да контролира и се получава една анархия с елементи на нихилизъм, всеки си прави каквото иска и никой не го интересува, завърши Владимир Митов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2” на 21 февруари 2019 година.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *