Вики можеше да е Вашата дъщеря, можеше да сте Вие

Вики можеше да е Вашата дъщеря, можеше да сте Вие

03 ноември 2013  |   2 коментара

Коментар на Зорина Станчева, председател на СД „Христо Силянов”, Благоевград. Публикуван е в „Инфомрежа.бг”.

В събота в 2.00 ч. една студентка, будна млада българка, работещо момиче, което в свободното си време танцува български народни танци и дава част от себе си, за да запази нашите традиции, беше нападната и жестоко намушкана с нож в центъра на нашата столица.

Тя се казва Вики, но тя можеше да се казва и по друг начин. Тя можеше да е Вашата дъщеря, тя можеше да е Вашата приятелка, тя можеше да сте Вие, тя можеше да съм Аз.

Не е нормално ние, като една „европейска“ държава (и не, кавичките не са грешни), да позволяваме на всякаква сган, отрепки и престъпници да ни колят, ограбват и заплашват!

Все чувам как младите сме бъдещето на тази държава. Но имам няколко въпроса към господата в Министерски съвет, които все обичат да ползват тази реплика - защо като сме бъдещето позволявате да ни се случват тези неща?

Защо всички вие излязохте със становище за така наречените „окупации“, но днес никой не излезе и не каза една дума за случилото се? Защо всички вие се втурнахте да се правите на толерантни и приехте в нашата Родина емигранти от всички краища?

Защо позволихте това да се случи? Защо принизихте живота на хората до борба за оцеляване и в пряк и в преносен смисъл? Искам също да попитам и тези „будители“, както нарече г-н президентът Росен Плевнелиев протестиращите студенти, защо не излязоха днес и да покажат позиция спрямо случилото се?!

Та нали това момиче също е част от тях? Та нали се борите за по-добър живот? Или май забравихте за какво сте там?

Извинявам се на повечето хора, на които този мой коментар ще се стори напълно ненужен и излишен, но чувствам дълг към това младо момиче, което се бори за живота си, че трябва най-сетне да почнем да отстояваме изконното ни и най-елементарно - даденото право на живот!

Крайно време е да почнем борба срещу случващото се в държавата ни. Надявам се Вики да се оправи бързо, да се пребори с този кошмар, да продължи живота си, доколкото е възможно, и дано случилото се с нея доведе до нещо добро и да разтърси умовете на драгите управляващи!

Дано най-сетне да направят нещо правилно, като вземат мерки срещу прииждащите афро-арабо и всякакъв род същества в Майка България!

Коментари

  • Българина

    ноември 06, 2013 в 10:13

    ПРЕДИЗВИКАНО ПОЯСНЕНИЕ:СЛУШАМ И ГЛЕДАМ ПО БТВ,ДНЕС,МЛАДО МОМЧЕ КОМЕНТИРА КАКВИ МНЕНИЯ Е ПРОЧЕЛ В САЙТА НА ВМРО,КОМЕНТАРИ И ГИ ТЪЛКУВА КАТО СЛЕДОВАТЕЛ,ПРОКУРОР И Т.Н.ДАВА МУ СЕ ТРИБУНА....В РБ ПРОКУРАТУРАТА Е ДЪРЖАВНОТО ОБВИНЕНИЕ И ЗАЩИТАВА ДЪРЖАВАТА,НО И ГРАЖДАНИТЕ И,КАТО ТРЯБВА ДА ГИ ПРЕДПАЗВА ОТ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ.ДОРИ ТРЯБВА ДА СЕ САМОСЕЗИРА/ВЪПРЕКИ ЧЕ Е МНОГО НАТОВАРЕНА/ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,ГРАЖДАНИТЕ СЪЩО ТРЯБВА ДА ПОДАВАТ СИГНАЛИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ-ЛИЧНО ИЛИ АНОНИМНО/ЗАЩОТО Е ОПАСНО В ТЕЗИ ВРЕМЕНА/,ОСОБЕНО КОГАТО СТАВА ЗАРАДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЛИ ДР.ПРИЧИНИ,ЗАЩОТО НА НЯКОИ НЕ МУ ХАРЕСВА ОПРЕДЕЛЕНО МНЕНИЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН,АЗ ЛИЧНО НЕ ПОДКЛАЖДАМ ,А И ДР.ГРАЖДАНИ НЕ ТРЯБВА ДА ПОДКЛАЖДАТ ОМРАЗА И НАСИЛИЕ. АЗ НЕ ГО ПРАВЯ В КОМЕНТАРИТЕ СИ,ИЗПОЛЗВАМ ПРАВОТО СИ ПО ЧЛ.39 И 45 ОТ КОНСТИТУЦИЯТА НИ,ИЗЛАГАМ СВОЯТА ГЛЕДНА ТОЧКА-МНЕНИЕ,ПРЕДЛОЖЕНИЕ,ИСКАНИЯ.МИСЛЯ,ЧЕ И ПОВЕЧЕТО МИСЛЕЩИ НОРМАЛНО БЪЛГАРИ И ЖИВЕЕЩИ ДР.ГРАЖДАНИ У НАС МИСЛЯТ КАТО МЕНЕ.ВСИЧКО Е ЗА СПОКОЙСТВИЕТО И СИГУРНОСТТА НА НАС И СЕМЕЙСТВАТА НИ,ЗА БЪДЕЩЕТО НИ.ВСИЧКИ ДОБРОНАМЕРЕНИ И РАБОТЕЩИ-БИЗНЕС И ДР.РАБОТА В РБ,ЧУЖДЕНЦИ СА БИЛИ ДОБРЕ ДОШЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ. ВСИЧКИ ТЕЗИ РАБОТЛИВИ,ЛОЯЛНИ КЪМ НАШАТА ДЪРЖАВА И НАРОД,ЧУЖДЕНЦИ,КОИТО ЗАКОННО СА ВЛЕЗНАЛИ В РОДИНАТА НИ,СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ,ПРАВИЛАТА И УВАЖАВАТ РЕЛИГИОЗНАТА НИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ,УВАЖАВАТ НИ И ДОКАЗВАТ ТОВА.ПРЕЗ ГОДИНИТЕ СЪМ ИМАЛ КОНТАКТИ ОТНОСНО ДЪРЖАВНИТЕ МИ СЛУЖБИ,С ВСЯКАКВИ ЧУЖДЕСТНРАННИ И АРАБСКИ ГРАЖДАНИ,ДОРИ СЪМ ПОСЕЩАВАЛ АРАБСКИ РЕСТОРАНТИ В СОФИЯ,ПОЗНАВАМ ДО НЯКЪДЕ МАНТАЛИТЕТА ИМ,КУХНЯТА ИМ.НЯМАЛ СЪМ ПРОБЛЕМИ,КАКТО И ДЪРЖАВАТА НИ НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *