Веселинов със съвети към избрания кмет на Русе

Веселинов със съвети към избрания кмет на Русе

27 октомври 2015  |   0 коментара

Благодаря на хората, които гласуваха за мен. Няма да оспорваме победата на ГЕРБ в Русе. Спорни обаче са методите, с които тя бе постигната - кална кампания, натиск върху съветници, уволнение от работа. Тази кампания ни върна към времена, които смятахме за отминали. Успех за нас е това, че казахме много истини. Отправям апел към тези малко над 9000 човека, които гласуваха за мен, да не се боят, да вярват, че и нашето време ще дойде.

Това заяви Искрен Веселинов на пресконференция след местните избори. Кандидатът на „Патриотите - ВМРО“ каза още, че има два безплатни съвета към Пламен Стоилов – преизбраният на първи тур кмет на община Русе. Съветите на Веселинов към Стоилов са да спре да гледа на опонентите си като на врагове, да прекъсне връзките си с този привилегирован икономически кръг около себе си и да даде шанс на всички русенски фирми да се явяват на конкурси на общината. Това ще бъде и нашият тест към него - ако той намери сили да го направи, ще зависи какво ще е отношението на групата съветници от „Патриотите - ВМРО“ в Общински съвет - Русе.

Веселинов посочи, че ниската избирателна активност е причина да не се стигне до балотаж. Мудното обслужване на гражданите в изборния ден беше един от факторите за резултата, до който се стигна, коментира още той.

Коалиция „Патриотите - ВМРО“ представи и шестимата общински съветници, които влизат в местния парламент. Председател на групата ще е Галин Григоров. За съветници още са избрани Иво Пазарджиев, Владо Владов, Севдалин Ангелов, Ивета Георгиева и Нина Кушева.

Пазарджиев заяви, че като представител на адвокатската колегия ще съблюдава решенията да са законни, а обществените поръчки - прозрачни. Като дългогодишен спортист ще се боря за изграждането на нова спортна инфраструктура в града, каза още той.

Владо Владов има фирма в областта на пожарната и аварийна безопасност и каза, че ще работи за разширението на малкия бизнес в града.

Севдалин Ангелов пък коментира, че приоритет за него ще бъде здравеопазването. Той е утвърден ортопед и травматолог.

Като ръководител в транспорта фирма Ивета Георгиева ще работи най-вече в областта на транспорта.

Нина Крушева е представител на средния бизнес и в работата си ще акцентира на икономическата политика, на териториалното и селищно устройство, развитието на малките населени места.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *