Веселинов се срещна с посланика на Украйна

Веселинов се срещна с посланика на Украйна

08 юни 2017  |   0 коментара

В качеството си на председател на постоянната парламентарна комисия по регионално развитие депутатът от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов се срещна с негово превъзходителство посланика на Украйна Микола Балтажи.

По време на разговора те са обсъдили ситуацията в приятелска Украйна и множеството неоползотворени възможности за бизнес там. Обърнато бе внимание и на правата на българското малцинство, чийто представител е и г-н Балтажи. Той сподели волята на държавата си да не останат ненаказани посегателствата срещу сънародника ни там.

Особено интересно у Веселинов предизвика споделеното от посланика виждане на украинците, че приоритет ще бъде изграждане на магистрала от Одеса през Букурещ, Русе към София и Гърция. Това напълно съвпада с интересите на родния му град Русе, откъдето той е избран за депутат.

Украинската държава работи за създаване на лоби за този проект в ЕК, която да осигури финансиране. Искрен Веселинов е изразил готовността си да се включи в подобно лоби.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *