Веселинов: Патриотите сме готови за 4-годишен мандат

Веселинов: Патриотите сме готови за 4-годишен мандат

20 април 2017  |   0 коментара

Обединените патриоти са готови за 4-годишно управление, каза в интервю пред Силвия Великова за БНР Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО и народен представител от Обединени патриоти.

Ангажиментите ни към избирателите са за 4 години и ще направим възможното това да се случи, каза Веселинов, допълвайки, че е условие това управление да сработи и да изпълни намеренията, за които е избрано.

Ние сме предвидими, ние сме казали „цената“ си, свързана с националната сигурност, с политиката по доходите. Постигнали сме споразумение с партньорите си. Както и в предишния парламент, ние сме може би една от най-предвидимите формации, която гарантира стабилността на държавата, каза Веселинов.

Той коментира избирането на Явор Нотев за заместник-председател на НС. В групата на Обединените патриоти са коментирани няколко имена, в крайна сметка другите кандидатури са били оттеглени и Нотев остана единствена кандидатура на Обединените патриоти.

Всяка от партиите в патриотичната коалиция има своите кадри, но няма някаква строга математическа система, която ще се следва за излъчване на представители на Патриотите в комисии в парламента или за други длъжности, каза заместник-председателят на ВМРО.

Искрен Веселинов коментира и какво очаква ВМРО от управлението.

Имаме много тези, които искаме да отстояваме - свързани с патриотично образование, с неравномерното развитие на регионите, с отбраната, със сигурността. Това са наши теми отдавна и бихме могли да потърсим някаква по-значителна роля. Ние имаме изключително добре подготвен кадър в лицето на председателя на ВМРО Красимир Каракачанов. Той също така е добре подготвен в ресора отбрана и вътрешни работи, тъй като това са двете комисии, в които винаги е бил като народен представител – за вътрешен ред и сигурност и за отбрана, каза Веселинов.

Народният представител допълни, че 70 % от вижданията на Патриотите са представени в платформата, която е подписана с ГЕРБ. Той напомни, че Патриотите и в предишното Народно събрание са водили преговори с партията на Борисов и тогава някои от предложенията им са се стрували едва ли не еретични на ГЕРБ. Сега обаче самите те са възприели част от вижданията на Обединените патриоти, като например обвързването на социалните помощи с полагането на труд, каза Веселинов.

Също и в сферата на сигурността – за пръв път е договорено военно обучение в училищата, регламентирана е доброволната военна служба, борбата с битовата престъпност и т.н., изброи още заместник-председателят на ВМРО.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *