Веселинов очаква конструктивност и работа по важните за обществото теми в новия политически сезон

Веселинов очаква конструктивност и работа по важните за обществото теми в новия политически сезон

01 септември 2017  |   0 коментара

Отминалият сезон бе сезон на скандали и то дребни, а не такива, които по някакъв начин бележат развитието на страната. За съжаление един скандал – т.нар. Цумгейт, беляза поведението на опозицията, която от своя страна от всяко дребнотемие търсеше повод за атака.

Това коментира народният представител от Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на НОВА по време на пряко включване от парламента в първия работен ден на депутатите от новия сезон.

За първи път от 2009 г. обществените нагласи са много добри по отношение на икономическото развитие. За първи път има такава сериозна подкрепа отвън и оценка за ролята на България на Балканите и като преграда за мигрантския поток, и със стабилизиращата си роля в региона, коментира той.

Един обективен поглед на управлението до момента показва постижения и позитивизъм, обобщи Веселинов.

Надявам се в новия политически сезон да разчупим модела от предния, когато се търсеше жълтината, скандала и пр. Трябва да се наблегне на основните и важни за обществото теми, по които да се дискутира нормално, заяви народният представител.

Проектът „Цанков камък“ е един от символите на политическата корупция у нас, смята Веселинов. Също както „батко и братко“, както и моделът „Кой“. Затова е съвсем логично да има дискусия, без излишен драматизъм обаче, по отношение на готвения антикорупционен закон, допълни той.

Според него най-важно е да се създаде независим орган с този закон. Искрен Веселинов напомни, че именно Обединени патриоти не са подкрепили предния вариант на закона, защото е била заложена опасност органът да бъде зависим от правителството. Сега пък има опасност да бъде зависим от президента, коментира той и предложи, че е възможно създаването на контролен орган с някакъв вид квалифицирано мнозинство за избора му, за да бъде гарантирана независимостта и безпристрастността му.

От Обединени патриоти имаме готовност да направим своите предложения и по двата проекта за закон, ако влезнат в пленарна зала. Ще търсим конструктивното, декларира Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *