Веселинов: Корупцията се бори с дела, а не с медийни балони

11 октомври 2017  |   0 коментара

Събуждането на националните движения е по-скоро едно връщане към изконните ценности, които Европа не трябваше да забравя, казва депутатът

Съмнявам се, че в настоящия парламент ще има консенсус за каквото и да е било, още по-малко за тема като корупцията. Трябва да се борим с корупцията с делата си, а не с различни медийни балони.

Това каза в „Още от деня“ по БНТ Искрен Веселинов – народен представител от ВМРО и заместник-председател на ПГ на „Обединени патриоти“, по повод проваления Консултативен съвет по национална сигурност при президента.

Според него всеки се възползва от междуинституционалното напрежение, щом види, че има някакво преимущество пред медиите. За Веселинов желанието за създаването на нов законодателен регламент за борба с корупцията е всеобщо в рамките на парламента, но нито един закон не може да се справи с проблема.

Ние имаме основни организации, които трябва да се борят с корупцията чрез органите на съдебната власт – органите на досъдебното и съдебно производство, заяви депутатът от Обединени патриоти.

Искрен Веселинов обърна внимание, че политическото напрежение постепенно вече ангажира и институциите.

Във всеки момент се измисля някаква опорна точка, която да бъде контра на продуктивния диалог, защото той би трябвало да бъде диалог за политики. През цялото време ние си говорим за калинки, гейт-ове и така вече е 5-6 месеца, допълни той.

По думите му навлизането на различни националистически движения и партии в управлението на отделни европейски държави не крие опасност.

Неолибералната идеология, която беше приета като доктрина в продължение на няколко десетилетие, доведе до създаването на гетата в големите европейски градове, до гражданската война, която в момента тече в Белгия, във Франция, и където джихадистите приеха като своя основна задача промяната на политическото устройство на тези страни и превръщането им в част от ислямския свят. Това е истинската заплаха за Европа, коментира народният представител.

Според Веселинов събуждането на националните движения е по-скоро едно връщане към изконните ценности, които Европа не трябваше да забравя. Въпреки това добави, че макар ВМРО да изпитва симпатия към каузата на Каталуния, патриотите считат за правилно диалогът да бъде решаващ, а не крайните действия и препоръча да се търсят компромиси, които ще заздравят ЕС.

Целия разговор в студиото на „Още от деня“ с депутата Искрен Веселинов проследете във видеото >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *