Веселинов: Който е срещу българските строители, работи за чуждите

Веселинов: Който е срещу българските строители, работи за чуждите

15 ноември 2018  |   0 коментара

Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите.

Това каза пред журналисти заместник-председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов след среща с Камарата на строителите в България, която се проведе в сряда в парламента. На нея са обсъждани фалшивите новини и възможността за въвеждане на санкция при незаконно уронване на стопанския имидж.

Политици, отговорни за различни стопански отрасли в страната, не трябва да си го позволяват, заяви Веселинов и обяви, че уронването на стопанския имидж трябва да бъде наказуемо или да подлежи на сериозна имуществена санкция.

Формулирахме като основна задача защитата на доброто име на строителите и на отраслите в българската индустрия. Втората задача е образованието, третата е работната ръка, обясни заместник-председателят на ПГ.

Продължават усилията ни да облекчим достъпа на българи от българските диаспори до трудовия пазар в България, коментира той.

Смятаме, че Камарата трябва да има инструменти да се саморегулира. Да има санкции към строителите с нарушения, които да се показват, когато си партнират с община или с държавата, каза още Искрен Веселинов.

От своя страна председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев поясни, че това е една от поредицата срещи, които от организацията провеждат с парламентарните групи.

Поставихме нашите проблеми. Говорихме по много от нещата, които ни вълнуват по отношение на законността, фалшивите новини, промените в Закона за обществените поръчки и Закона за устройство на територията, както и по отношение на привличането на работна ръка, уточни той.

Терзиев коментира и внесеното от БСП в Агенция „Пътна инфраструктура“ искане за независима техническа експертиза на автомагистралите, но този път с подписите не на 4, а на всички депутати от парламентарната група на червените, които са общо 79.

Ние не сме против проверките, каквито и да са те. Разбира се, проверки има. Те са били по време на строителството и сега. Въпросът е следният – бихме желали да не се шуми, докато не се докаже каквато и да е била вина. Това е нашето желание и никога не сме поставяли въпроса, че не желаем проверки, подчерта инж. Терзиев.

Вижте повече в репортажа на НТ „България 24“ >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *