Веселинов: За избори през есента

11 юни 2014  |   0 коментара

Разумният срок за провеждане на парламентарни избори е през есента на тази година. Това обяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в предаването „Референдум“ на БНТ по повод идеята на Сергей Станишев за избори през юли.

Според Веселинов преди провеждането на избори трябва да се промени законът като в него залегне задължителното гласуване, образователен ценз и право да се гласува от 16-годишна възраст.

Това са единствените въпроси, които Народното събрание трябва да разгледа преди своето разпускане и не бива да се бърза с избори преди те да са решени, мотивира се заместник-председателят на ВМРО.

По думите му партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС – явно са постигнали договореност за избори през лятото, за да се намали активността и възможността други партии да оспорят монопола им.

Очевидно е, че това правителство е изчерпало своя мандат на доверие от обществото. Очевидно е, че този парламент също е изчерпал това доверие и трябва да се върви към думата на негово величество избирателя, напомни Искрен Веселинов.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *