Веселинов: В България има две цивилизации с различни закони

27 май 2015  |   0 коментара

Скоро циганите ще станат мнозинство, а българите - малцинство, прогнозира депутатът от Патриотичния фронт

В България има две различни цивилизации, които „се движат” по различни закони. Едната от тях – циганската, е култивирана от българската политическата класа в продължение на 25 години като общност, която не следва да зачита закона и може да прави каквото си иска. А държавата пък е длъжна да осигурява съществуването ѝ. Политическата класа не прехода имаше нужда от това циганско малцинство – от неговите гласове. Този системен проблем се повтаря навсякъде, заяви народният представител от Патриотичния фронт и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Много скоро проблемът ще бъде изтърван – и чисто демографски, защото никак не е далече времето, когато 25% от трудоспособното население ще са наследници на такива като живеещите в село Дреновец. Това население ще продължи да паразитира. Какво се случва, когато приемникът – нормалната част от обществото, не може да изхранва паразита? Тогава – или паразитът излиза навън, или става като в Гърмен – граждански размирици, подчерта Веселинов.

Депутатът обясни случаите с липсата на респект от страна на циганите и липсата на държавност.

В „Здравей, България“ той коментира репортажа на журналиста Миролюба Бенатова от с. Дреновец. В разследващия материал става ясно, че цигани от селото се препитават с просия в Швеция. Явно тази „работа“ е доста доходна, защото от кадрите е видно, че местните цигани са си купили хубави къщи и модерни автомобили. Те реагират изключително негативно на появата на камера и отказват да коментират и гонят екипа на телевизията. Нещо повече, дори се опитват да забранят на един от българските си съседи – 82-годишния дядо Георги, да разговаря с журналистите.

Кметът на община Ружинци, към която е село Дреновец, Венцислав Ванков е на поста трети мандат и смята на предстоящите избори да се кандидатира отново. Той заявява, че е доволен, че местните цигани „работят“, просейки из Европа, защото така има финансови постъпления в общината. Това, че в последно време има над 400 нови адресни регистрации, градоначалникът обяснява с „лековитата вода“ наблизо. Трите си мандата Ванков е бил издигнат от ДПС и БСП в различни конфигурации между двете партии.

Според Искрен Веселинов трябва да се променят средствата, чрез които получават социални благини невписаните общности.

Трябва да е ясно – държавата, т.е. мнозинството. трябва да наложи правилата над малцинството. Няма друг начин на интеграция. Скоро малцинството ще стане мнозинство, смята депутатът.

В заключение Веселинов припомни, че в програмата за управление на правителството по настояване на Патриотичния фронт е заложено справянето с битовата престъпност. Има разписани конкретни мерки и очакваме да започнат да се случват, завърши народният представител.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *