Веселинов: Волята на избирателя беше да правим компромиси

Веселинов: Волята на избирателя беше да правим компромиси

12 април 2017  |   0 коментара

Важното е, че се преосмисля философията „постна пица”, коментира той в „Тази сутрин” по bTV

Волята на избирателя беше да правим компромиси, иначе една от политическите сили щеше да има 121 мандата и да реализира политиките си.

Това каза в студиото на „Тази сутрин” по bTV Искрен Веселинов – заместник-председател на ВМРО и депутат от коалиция „Обединени патриоти”. Той е и участник в преговорите с ГЕРБ за съставяне на управленска програма и правителство.

Имахме заявка за 300 лв. минимална пенсия, искахме подкрепа, за да управляваме с тази заявка, след като не получихме необходимия брой гласове, очевидно се търсят компромиси, коментира той.

Според него важното е, че започва политика за размразяване на доходите и преосмисляне на затягането на коланите и на философията „постна пица”.

Той увери, че няма да се вдигат само минималните пенсии.

Мерките, които сме предвидили, ще засегнат не по-малко от 2/3 от пенсионерите и ще има осезаем ръст на техните доходи, обеща Веселинов.

На въпрос откъде ще дойдат допълнителните пари за увеличението на пенсиите, той отбеляза, че това ще стане от повишаването на приходите. Дори в момента бюджетът събира повече пари, отколкото е предвидено в разчетите, отбеляза Веселинов.

Нищо не е договорено, докато не е договорено всичко. Докато не подпишем споразумението, няма да даваме подробности по него, обобщи той преговорите с ГЕРБ до момента.

Властта не е фетиш за Обединените патриоти, каза още Веселинов.

Имали сме множество възможности да бъдем в нея на всяка цена и не сме го правили, изтъкна той.

По думите му министерски кресла все още не се обсъждат. Разговорът за тях ще започне след Великден.

Целия разговор с Веселинов вижте във видеото >>>

До края на годината минималната пенсия ще стане 200 лева, потвърди в предаването „Тази сутрин” бившият финансов министър Владислав Горанов от ГЕРБ, който също е участвник в преговориге с Патриотите. Това ще стане на две стъпки - от 1 юли на 180 лева, и от 1 октомври - на 200 лева. По думите му за тази година това ще струва на бюджета под 100 млн. лева. За следващите години сумата расте и ще е под 300 млн. лв. за 2018 г.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *