Веселинов бори регионалната несправедливост

Веселинов бори регионалната несправедливост

24 февруари 2015  |   0 коментара

В понеделник в офиса на коалиция „Патриотичен фронт НФСБ и ВМРО“ в гр. Силистра бе отворена приемната на народния представител Искрен Веселинов. Десетки граждани дойдоха да се срещнат с депутата и споделиха проблемите си, разчитайки на подкрепата на г-н Веселинов.

Проблемите са типични за цялата ни страна - липса на правосъдна система, имотни измами, административни неуредици, неасфалтираните улици на Калипетрово, приюта за бездомни кучета, пречиствателната станция в с. Сребърна, безработицата и липса на инвестиции в региона, коментира народният представител.

Веселинов и представители на местните структури на НФСБ и ВМРО дадоха и пресконференция. Депутатът отговори на всички въпроси на журналистите, които бяха свързани с работата му в парламента и инициативите на Патриотичния фронт.

Най-новото начинание на Патриотите е проект за изменение на Закона за регионалното развитие, разказа Веселинов. Промените целят преодоляване на диспропорциите в развитието на регионите.

Трябва да се въведе принцип на регионалната справедливост, тъй като един от големите бичове за страната е диспропорцията в развитието на регионите и наливането на публични ресурси само в три-четири региона на страната, смята депутатът. Според него трябва да се въведе изчисляването на коефициент, който да показва колко инвестиции на глава от населението се правят за всеки район и в един средносрочен и дългосрочен период да се изисква изравняването на тези инвестиции за цялата страна.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *