Веселинов бе гост на празник на патриотичната песен

Веселинов бе гост на празник на патриотичната песен

01 ноември 2016  |   0 коментара

Във връзка с Деня на народните будители в Народно читалище „Надежда-1908“ село Ново село, Русенско се проведе празник на патриотичната песен и стихотворение.

На него деца и възрастни от няколко близки и далечни русенски села се събраха, за да покажат своето майсторство в изпълненията на песни и усет към мереното слово.

Специален гост беше и народният представител от Патриотичния фронт, избран от Русе, и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

В своето кратко приветствие към гостите и участниците той припомни смисъла и значението на големия български празник и отправи апел да се мисли и действа като добри български патриоти не само покрай празниците, а постоянно.

Поздравление към всички събрали се отправи и кметът на Ново село Мариела Йорданова и Мануела Симеонова, експерт РЕКИЦ- Русе.

След края на приветствията дойде ред на участниците да покажат какво са подготвили за гостите на празника. Стихове за Ботев, Паисий, Вазов, Славейков, песни за героичното ни минало огласиха центъра на Ново село, а шарено хоро постави край на тържеството.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *