Българско училище „Звънче“ представи родните традиции в Сатън

Българско училище „Звънче“ представи родните традиции в Сатън

07 юни 2016  |   0 коментара

Ден на българската традиция и култура се проведе в Лондон, в сърцето на малкия квартал Сатън. Специално за събитието централната улица в квартала беше затворена, за да могат всички българи и гости да се насладят на българските обичаи, танци и музика.

Българският фестивал е организиран от Българско училище „Звънче“ и Асоциация на българските училища, със специалното участие на Българо-британско дружество, основано през 1952 година.

В продължение на четири часа талантливи групи, хорове и ансамбли показаха красотата на българското изкуство на сцена. Изпълнението на българските народни танци и песни предизвика сълзи на умиление в очите на присъстващите, които по-късно извиха кръшно хоро.

Работилници и павилиони предоставиха възможност на българи и гости да се запознаят с българската литература, култура и традиционна кухня, а децата опитаха различни техники за боядисване на керамични съдове с традиционни цветове и шарки.

Филка Ананиева, директор на българско училище „Звънче“, сподели, че събитието се радва на голям интерес от българите в Англия, както и на други народности и се планира, то да се превърне в традиция в „Сатън“.

репортаж на телевизия „България 24“ от събитието >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *