Българската платформа - програма на Обединените патриоти

Българската платформа - програма на Обединените патриоти

28 септември 2016  |   3 коментара

„Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“

 Българската платформа

1. Българската справедливост

Пенсионерите и другите уязвими групи понесоха огромната цена на криминалния преход. Граденото от цели поколения стана достояние на малцина галеници на конюнктурата. Затова днес всяка реформа трябва да взема предвид преди всичко хората. Президентът няма да спира да отстоява тези теми. Именно президентът трябва да задава насоки за дългосрочното развитие на страната. То трябва да е по пътя на социалното пазарно стопанство.

2. Имигрантското нашествие

България е изправена пред заплахата да бъде залята от огромни маси нелегални имигранти, чужди по култура, религия и манталитет. Ние няма да допуснем да станем жертва на сбърканата европейска политика по този въпрос. Трябва спешно действие, а не послушание пред „началниците“ в Брюксел. България трябва да денонсира Дъблинското споразумение, защото то може да ни превърне в огромен бежански лагер. Категорично недопускане на трайно заселване на т.нар. имигранти – това е едно от най-важните ни усилия. Това означава затваряне на границата, повече войска и полиция там и никакво колебание, ако се наложи да се употреби сила за защитата ѝ.

България и Европа трябва да запазят своята традиционна култура и християнски дух!

3. Българската независимост и външната политика

Българската външна политика трябва да се диктува само от българския национален интерес. Не трябва да следваме указания нито от Вашингтон, нито от Москва, Анкара или Брюксел. България трябва да има балансирана политика във всички посоки на света и да не допуска да бъде ощетявана от геополитически игри.

Мястото на Република Турция не е в Европейския съюз. Преговорите с тази страна за членство трябва да бъдат спрени, защото тя е заплаха за цивилизационната същност на Съюза.

Нужна е реформа в ЕС, нужни са нови лидери, които да скъсат с ултралиберализма и да отстояват изконния християнски дух на Съюза.

Европа има смисъл, ако е Европа на отечествата.

4. Българската сигурност

Днес сигурността има два важни аспекта: сигурността на страната ни срещу външни заплахи и сигурността на отделния човек срещу престъпността. Президентът е гарантът за това всеки да се чувства достоен и сигурен за имота и честта си. Гарант за безкомпромисно противодействие както на корупцията по високите етажи на властта и мафията, така и на битовата, циганска престъпност, за която никой не говори, но която тероризира обикновения гражданин.

Радикалният ислям е заплаха, за която не бива да си затваряме очите – той трябва да е постоянен фокус за работата на службите ни за сигурност.

С нас идва редът!

5. Българската армия

Държавният глава трябва да бъде в истинския смисъл на думата главнокомандващ. Необходима е модерна и боеспособна българска армия и гарантирано финансиране за това. Военно обучение за всеки ученик. Възстановяване на наборната армия за завършилите средно образование и трудова повинност за всички останали.

Който не храни своята армия, ще храни чужда!

6. Демографската криза и човешкият капитал

Ние имаме ясен план за справяне с демографската катастрофа. Нова социална политика, поощряваща грамотната раждаемост, и програми за привличане в България на наши сънародници от чужбина. Гетоизацията и циганизацията на страната трябва да бъдат спрени. 

Демографската катастрофа е основният въпрос пред България.

7. Българските общности зад граница

България трябва да полага специални грижи за сънародниците ни зад граница. Същевременно българското гражданство трябва да е достъпно само за етнически българи. Президентът трябва да спре опитите на тези 3 милиона турски изселници, които искат да го получат, въпреки че не се чувстват българи.

Българският президент е логичният обединител на всички българи по света. Те са естествен човешки резерв за обезлюдяващата се България и самосъзнанието им трябва да бъде съхранявано. В отношенията с нашите съседи основен критерий за добросъседство трябва да бъдат правата на българските общности в съответната страна.

България е навсякъде, където има и един българин.

8. Българското производство

Президентът е гарант за цялостната посока на развитие на България. А България трябва да има икономика, производство, иновации. Президентът трябва да инициира обсъждане на мерки, които да бранят българския производител, българския земеделец, стартиращите компании, високотехнологичните производства. Това е въпрос на национална стратегия. Акцентът е върху подкрепата за малкия и среден бизнес. Нашият принцип е

„Мислете първо за българското производство и българския производител“.

9. Българският потребител и монополите

Българинът е лъган и унижаван от монополисти във всички сектори на икономиката. Трябва да се гарантира качеството на храната ни, на средата за живот, на здравеопазването. Електроразпределителните дружества, топлофикациите, водните дружества и всички други монополисти следва да бъдат лишени от възможността за спекулативната ценова политика. Президентът трябва да поведе борбата по тези теми.

Това е въпрос на самоуважение.

10. Българското образование и духовност

Президентът е обединител на нацията и трябва да бъде защитник на българската духовност. Образователна система трябва да е достатъчно съвременна и ефективна, за да направи децата на България знаещи и професионално подготвени, но и вярна на възрожденските ни български традиции, развиваща ценности и любов към Родината. България има нужда и от нова, цялостна и обхватна политика за младите си хора и за българското семейство въобще.

Българската нация е единна и неделима. Всеки трябва да се чувства първо неин горд член и после да се определя етнически, верски и т.н. Православието е водеща религия, която, заедно с другите традиционни вероизповедания, трябва да има висока социална роля. Държавата е длъжна да подпомага културата и духовността.

Българският президент трябва да се застъпва за активна политика по трите най-важни приоритета за бъдещето на страната: семейството, образованието и националните ценности.

11. Българските региони и села

Държавният глава – гарант за това, че българската територия ще се развива равномерно. Трябва да се сложи край на големите различия в развитието на регионите или тези между градовете и селата. Територията на България трябва да се развива хармонично и да се организира максимално ефективно, за да се даде на гражданите от всички части на страната равна възможност за личностно, професионално и икономическо развитие.

Където и да сте в България, заслужавате да живеете достойно!

Да заличим последните следи от робството!

Българският президент


Повече в Президентски избори 2016 >>>

Коментари

 • Анонимен

  септември 29, 2016 в 9:56

  Единствено не ми допада тази реплика, заедно с другите подобни - "Православието е водеща религия, която, заедно с другите традиционни вероизповедания, трябва да има висока социална роля." Държавата трябва винаги да е максимално светски настроена и да не позволява на която и да е религия да ѝ оказва влияние, била тя християнство, ислям, юдаизъм и т.н. Дори и християнството да е станало "по-питомно" след тъмните векове и последвалия ренесанс, не бива да му се дава власт.

 • Саркис Саркисян

  септември 30, 2016 в 7:10

  Да, това е една истинска платформа на кандидати, които мислят по един истински отговорен патриотичен начин. Ние гласуваме за начина им на мислене, като имаме твърдото убеждение, че президентът, ще защитава обществените интереси публично, като ще насочва гражданското внимание към истинските важни национални теми, като този начин правителството ще се вглежда в тях.

 • Чучурку

  октомври 02, 2016 в 2:17

  По повод на християнството ще спомена и ще помоля да не бъркате првославието с католицизма.
  Православието не е организирало походи или клади за еретици и други масови убийства и кланета в христовото име.

  Православието е правото слово, божието слово и то не проповядва и не оправдава кръвопролитията в негово име за облага на алчни за богатства и власт...

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *