България ще се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за миграция на ООН

България ще се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за миграция на ООН

06 декември 2018  |   0 коментара

България ще гласува „въздържал се“ относно присъединяването към Глобалния пакт за миграцията. Това реши на свое заседание Министерският съвет.

Страната ни няма да участва с официални представители в междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се проведе в Мароко на 10-11 декември.

Припомняме, че ВМРО бяха първите, които алармираха за тази нова опасност, която надвисва над Европа. Евродепутатът Ангел Джамбазки излезе с позиция относно катастрофалните последиците, които чакаха страната ни, ако бяхме приели да се  присъединим към Глобалния пакт.

Седмица след това бе проведен Коалиционен съвет на управляващата коалиция ГЕРБ – Обединени патриоти в Министерски съвет, където Ангел Джамбазки убеди ГЕРБ за заплахите от Пакта. На брифинга след заседанието стана ясно, че България няма да се присъедини към Глобалния пак за миграция на ООН.

Правителството пък взе решението при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пакт представителят на България в ООН да гласува с „въздържал се“.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *