България за пореден път в негативна класация

03 май 2017  |   0 коментара

България отново попадна в черна класация. На последно място сме в социалната сфера. Преди нас са дори Албания и Македония.

Темата коментира председателят на ВМРО – Женска организация д-р Султанка Петрова в предаването „Точка на кипене“ по национална телевизия „България 24“.

Страната ни заема всички последни места в ЕС по различни показатели на развитие. Ние сме държавата с най-застаряващо население, най-болната нация сме, с най-ниска раждаемост и висока детска смъртност, изброи председателят на Женската организация.

Деградацията в обществото ни ще продължава, докато продължаваме безгласно да наблюдаваме негативните неща около нас, посочи Петрова.

Тя изрази категоричната си позиция, че трябва да има политическа воля, за да се решат всички проблеми, които се натрупват от десетилетия.

Необходима е ясна стратегия и посока, в която да се работи, към всички уязвими групи в българското общество. Няма желание от страна на политиците да се справят с проблемите в социалната сфера, констатира Султанка Петрова.

От ВМРО винаги сме имали твърда позиция и ще продължим да настояваме да има строга политика по отношение на битовата престъпност и разумна политика за защита на възрастните хора в малките населени места. Стига сме ставали свидетели на това как за 5 лв. самотни възрастни хора биват бити, насилвани, убивани, каза Петрова.

Уязвимите групи в българското общество са много, а процесите се задълбочават, защото държавата не решава проблемите, допълни тя.

Султанка Петрова коментира и намерението на Патриотите за минимална пенсия в размер на 300 лв., което не е постигнато като договорка със спечелилата изборите партия при преговорите за съставяне на правителство. По думите ѝ така е решил българският избирател.

Ако повече хора бяха избрали Обединените патриоти и сега имахме мнозинство в Народното събрание, нямаше да се чудим как да стане това увеличение на пенсиите, на колко етапа да се прави, да има ли преизчисление, посочи тя.

Петрова посочи, че в следствие на резултатите от изборите Патриотите е необходимо да се съобразят с партньорите си от ГЕРБ, чието настояване е увеличението на пенсиите да стане на два етапа – 180 лв. от 1 юли и 200 лв. от 1 октомври.

Ако има средства в бюджета, ще има преизчисление на всички  пенсии за трудов стаж и възраст. Като тук не става дума за социалните пенсии, а за тези за прослужено време и възраст, подчерта тя.

Във видеото може да видите целия разговор с д-р Султанка Петрова >>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *