БХК – пълна морална деградация

09 ноември 2015  |   2 коментара

Пълна морална деградация е да твърдиш, че си правозащитник и да обявяваш номинацията на доказан убиец за човек на годината. Това говори за много сбъркани моралните ценности, заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

В сутрешния блок на Канал 3 той изрази възмущението си от действията на Български хелзинкски комитет, който номинира за човек на годината австралиеца Джок Полфрийман, излежаващ присъда за убийство на 20-годишния Андрей Монов.

Евродепутатът определи идеята за номинацията като нехуманна и извратена.

Български хелзинкски комитет са лицемери и мерзавци. Те се делегитимираха с това, което направиха. Това не е проява на европейски ценности, убеден е Джамбазки.

По думите му убийството на Андрей Монов е напълно умишлено и е по политически причини. От БХК са защитавала убиеца Полфриймн по време на целия процес срещу него.

Не е нормално да номинираш за човек на годината доказан убиец, каза още той.

Според него Българският хелзинкски комитет изобщо не е правозащитна организация, а номинацията на Полфрийман единствено може да е в категория „Нечовек на година“.

Коментари

  • Марио Стоянов

    ноември 09, 2015 в 7:56

    Само в слаби държави с липсваща държавност могат да съществуват подобни "организации". Обзалагам се, че в Гърция или Турция такава "организации" няма, а ако случайно се появят, ще бъдат заличени за няколко часа от спец службите им.
    Когато бхк се разтури, а хората им бъдат осъдени за подривна дейност и тероризъм срещу България и циганите, престанат да грабят и убиват българи ще разберем, че българите най-сетне си имат държава. Но за сега всички останали си имат своя територия България... и българи - роби, върху които да паразитират.

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *