Бургас призова: Включи се, посади дърво!

Бургас призова: Включи се, посади дърво!

22 март 2014  |   0 коментара

Масово засяване на дръвчета се проведе в местността „Капчето“ в Бургас по повод Международния ден на горите - 21 март. В благородната инициатива се включиха представители на община Бургас, РИОСВ, РИО, ОД МВР, Пожарна безопасност и защита на населението, Гранична полиция, Военноморска база – Бургас. Ученици от местни училища също помогнаха за увеличение обема на „белия дроб“ на България.

Мястото не е избрано на случаен принцип. Причината организаторите да се спрат на него е, че „Капчето“ наскоро е било засегнато от пожар. Със залесяването му местността ще бъде възстановена.

Повсеместното засаждане на дръвчета бе организирано от „Обществен дарителски фонд“, с подкрепата на областния управител, и бе изцяло на доброволчески начала. Държавно горско стопанство – Бургас е осигурило посадъчен материал на любителите на природата.

Организаторите призоваха „Включи се! Посади дърво“. ВМРО се присъединява към тях и призовава всички българи да не чакат само подобни дати, за да дадат своя принос към опазването и възстановяването на националното съкровище – българската гора. Защото зеленото е родолюбие. Колкото по-добре се грижим за нашата природа, толкова по-горди българи бихме могли да се наречем.

През последните години ВМРО неотлъчно следва линия на грижа за българската гора. Представители на Организацията се включиха неведнъж в акции за почистване на природни местности, както и в гасенето на горски пожари

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *