Борис Вангелов: Циганският въпрос е надпартийна тема

Борис Вангелов: Циганският въпрос е надпартийна тема

09 януари 2019  |   0 коментара

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети село Войводиново, след като цигани нападнаха военнослужещ. Той заяви, че търпимостта на обществото се изчерпва и е необходима цялостна програма за решаване на Циганския въпрос. Какви мерки трябва да съдържа една национална програма за проблема?

Пред Bulgaria ON AIR темата коментира депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Борис Вангелов.

30 години тази общност е абсолютно маргинализирана и изоставена на собственото си самоуправство, за нея няма закони, няма задължения, има само права. Тук става въпрос за етническа група, която е част от една социална общност, която застрашава сигурността и живота на българските граждани, Вангелов.

По неговите думи, държавата трябва да се намеси и да се предприемат мерки.

Една от промените, които той смята, че трябва да се приемат, е да се държи повече на образованието. Според него, необходимо е да се следи учениците от цигански семейства да не напускат училище и ако това се случи, социалните им помощи да бъдат спирани. Това да е в сила и когато родителите на децата отказват да работят. По неговите думи, въвеждането на трудови войски също би имало полза.

Много е важно тези мерки да получат подкрепа от всички партии. Темата за тези общности трябва да е надпартийна. Темата за армията пак трябва да е надпартийна, смята депутатът.

Вангелов сподели, че се надява извършителите на нападението срещу българския военнослужещ да получат максимални присъди.

Ние сме толерантни хора. Ние сме мъдър народ, това го казват и други хора. Но и ние имаме праг на нерви, заяви на финал депутатът.

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *