Борис Вангелов: Тези самолети не са на никой друг, освен на българския народ

Борис Вангелов: Тези самолети не са на никой друг, освен на българския народ

25 юли 2019  |   0 коментара

Много от нещата, които се твърдят относно сделката за F-16 не са верни. Сумата от 2 млрд. и 200 млн.лв. не е някакво бреме за България, защото тази година брутният ни вътрешен продукт е 115 млрд. лв. Въпреки че постоянно се говори, че сме последни в ЕС по доходи, ние всъщност имаме ръст на икономиката. Ако направим математиката, тя е следната: от 115 млрд.лв. вадим еднократно в рамките на тази година 2 млрд. лв. Ние няма да плащаме ежегодно вноски. Това плащане временно ще натовари бюджета. Това „натоварване“ няма да навреди на фискалните цели на държавата.

Това каза в предаването „Темите“ по ТВ Европа народният представител в ПГ на „Обединени патриоти“  и заместник-председател на комисията по отбрана към Народното събрание Борис Вангелов.

Друга лъжа, която се разпространява е, че на тези 2 млрд. лв. ще има ДДС. При междудържавни договори ДДС няма, заяви депутатът.

След прякото включване на президента по отношение на неговото вето Борис Вангелов сподели, че е жалко по такава общонационална тема, каквато е модернизацията на българската армия, да няма единомислие и консенсус между президентската институция и парламента.

На кого е армията – на българския народ. Кой служи в българската армия – синовете и дъщерите на българския народ. Кой плаща самолетите – данъкоплатците. Тези самолети не са на никой друг, освен на българския народ, категоричен бе Вангелов.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Коментари

Напиши коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *